Αθλητισμός

Απολογούνται 23 νυν και πρώην της ΕΠΟ

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά είκοσι τρεις πρώην και νυν παράγοντες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Ελλάδας έχουν κληθεί να καταθέσουν ως κατηγορούμενοι για απιστία στον ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη για την «κάρτα υγείας».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι νυν σύμβουλοι και πρόεδροι της ΕΠΟ την επόμενη εβδομάδα θα περάσουν από την Ευελπίδων και θα καταθέσουν ως κατηγορούμενοι για απιστία σχετικά με την περιβόητη υπόθεση της «κάρτας υγείας» του ποδοσφαιριστή.

Το πολυδιαφημισμένο σχέδιο της ΕΠΟ ξεκίνησε πριν από περίπου 11 χρόνια, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ. Παρόλα αυτά από το ταμείο της σπαταλήθηκαν τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ. Χρήματα που πήγαν στον... αέρα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, οι Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιώργος Σαρρής, ενώ από το γραφείο του Ανδρεάδη (ερευνά και την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης») θα περάσει την ερχόμενη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και ο Γιώργος Γκιρτζίκης.

Την εποχή που υπογράφτηκε η πρώτη σύμβαση με την εταιρία OPEDEC (22 Σεπτεμβρίου 2005) ο Γκιρτζίκης ήταν ταμίας στην ομοσπονδία. Η σύμβαση προέβλεπε τη δημιουργία κεντρικού συστήματος, καθώς και κέντρων υγείας σε κάθε Ένωση-μέλος της ομοσπονδίας για τον έλεγχο της υγείας των ποδοσφαιριστών που είναι ερασιτέχνες. Στην συνέχεια η εταιρία OPEDEC απορροφήθηκε από την εταιρία PC Systems, με την οποία η ΕΠΟ υπέγραψε νέα σύμβαση στις 19 Νοεμβρίου 2010.

Κάθε χρόνο από το ταμία της ομοσπονδίας «έφευγαν» 2 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, παρ’ ότι δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο να λειτουργήσει. Το 2013 η διοίκηση Σαρρή αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση, η οποία απασχολεί τις δικαστικές αρχές εδώ και αρκετούς μήνες.

Σχόλια