default-image

Υποδοχή με χειροκρότημα για την Εθνική κωπηλασίας

Σπορ
Υποδοχή με χειροκρότημα για την Εθνική κωπηλασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπουδαία υποδοχή επεφύλαξαν οι φίλοι της Κωπηλασίας στην Εθνική ομάδα που επέστρεψε σήμερα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα με διακρίσεις και προκρίσεις στην Ολυμπιάδα του Ρίο.

Περίπου είκοσι νεαροί κωπηλάτες του ΕΝΟΑ -όπου ανήκει η Σοφία Ασουμανάκη- ο αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, Γιάννης Μωυσίδης και ο υπεύθυνος ανάπτυξης και δις Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος, υποδέχτηκαν τους Έλληνες πρωταθλητές στο αεροδρόμιο, δημιουργώντας πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Αυτό τόνισε και η Σοφία Ασουμανάκη στις δηλώσεις της: «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοια υποδοχή. Ο στόχος μας στη Γαλλία ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες όταν όμως περάσαμε στον τελικό θέλαμε και το μετάλλιο. Τώρα θέλουμε το χρυσό στο Ρίο. Όταν πριν δυο χρόνια ξεκινούσα να ασχολούμαι με την κωπηλασία ούτε στα όνειρά μου δεν είχα δει όσα έχω ζήσει».

Η Κατερίνα Νικολαϊδου από την πλευρά της τόνισε : «Μετά την πρόκρισή μας στον τελικό σχεδιάσαμε πως θα φτάσουμε στο μετάλλιο , το θέλαμε πολύ , μας βγήκε η τακτική και είμαστε πολύ χαρούμενες. Μέσα στην κούρσα το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι αν θέλεις πολύ ένα μετάλλιο μπορείς να το κατακτήσεις. Τώρα θα ξεκουραστούμε , θα γεμίσουμε μπαταρίες και του χρόνου τέτοια εποχή ελπίζουμε να γυρίσουμε με το χρυσό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας την Εθνική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Πίστη αλλά και τους μεγάλους χορηγούς μας τους γονείς μας που μας βοήθησαν να κάνουμε πράξη το όνειρο μας. Είμαστε πέντε μήνες πλήρωμα και η πορεία μας δείχνει ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Οι αθλητές της τετράκοπου, από την άλλη, δήλωσαν ικανοποιημένοι για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες που πανηγύρισαν, όμως δεν έμειναν ευχαριστημένοι απ' την παρουσία τους στο παγκόσμιο.

Ο Γιάννης Τσίλης δήλωσε: «Βασικός μας στόχος ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς . Σίγουρα περιμέναμε κάτι παραπάνω στους αγώνες αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πάντως η 9η θέση δεν μας απαγορεύει να ονειρευόμαστε κάτι καλύτερο στους ολυμπιακούς αγώνες αφού όλα τα πληρώματα ήταν κοντά», ενώ ο Γιάννης Χρήστου ανέφερε: «Περιμέναμε λίγο καλύτερα . Είναι δύσκολο να μένεις εκτός τελικού ειδικά για μια βάρκα που είναι χρόνια στα μετάλλια. Μπορεί να είναι ένα καλό μάθημα για τη συνέχεια. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε το χειμώνα για να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Ρίο».

Ο Διονύσης Αγγελόπουλος είπε: «Η πρόκριση αυτή είναι το επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς αρκετών χρόνων . Αυτή η βάρκα μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα στο μέλλον».

Ο Γιώργος Τζιάλλας, από τη μεριά του, ανέφερε: «Ήταν μια δύσκολη προσπάθεια , είχαμε πολύ άγχος και ίσως ήταν ο ένας λόγος που δεν τα καταφέραμε να μπούμε τελικό. Καταφέραμε όμως την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίου κι εκεί θα προσπαθήσουμε για το μετάλλιο. Φέτος δεν είχαμε πολλούς διεθνείς αγώνες στα χέρια μας κι αυτό ίσως μας κόστισε . Ευελπιστώ η Πολιτεία να βοηθήσει την ομοσπονδία ώστε να έχουμε την δυνατότητα καλύτερης προετοιμασίας ενόψει του Ρίο»

Στην παρουσία της Εθνικής ομάδας αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Αθανασιάδης: «Δεν είμαστε 100% ικανοποιημένοι είμαστε εν μέρη ικανοποιημένοι ,όχι ευτυχισμένοι. Θέλαμε περισσότερους τελικούς και πιο πολλές προκρίσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες. Δεν γυρίζουμε άπραγοι. Είχαμε την πολύ καλή παρουσία των κοριτσιών και το μετάλλιο αλλά και την πρόκριση της τετρακώπου . Ελπίζουμε ότι με τη δουλειά που θα ακολουθήσει να μπορέσουν και τα δυο πληρώματα που έμειναν εκτός να τα καταφέρουν στην προολυμπιακή ρεγκάτα.

Αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν το καλύτερο των τελευταίων ετών , τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά . Οι αντίπαλοι ήταν πολύ δυνατοί κι αυτό ανεβάζει την αξία των επιτυχιών που έφεραν οι αθλητές κι αθλήτριες μας.

Όπως έχουμε δείξει και στους προηγούμενους Ολυμπιακούς αγώνες θα πάμε στο Ρίο με τις καλύτερες προϋποθέσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News