default-image

Κλουφ: «Ανυπομονώ να πάω στο Ρέθυμνο»

Μπάσκετ
Κλουφ: «Ανυπομονώ να πάω στο Ρέθυμνο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σάρλον Κλουφ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ρέθυμνο  Cretan Kings, βγάζει… μάτια με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας και ήταν αυτός που οδήγησε τους «οράνιες» στην ιστορική νίκη επί της Γεωργίας στη χθεσινή πρεμιέρα του Eurobasket.

Ο 25χρονος γκαρντ μίλησε για την Ολλανδία, αλλά και το Ρέθυμνο μετά τη χθεσινή νίκη της ομάδας του.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Ο στόχος μας ήταν να κάνουμε τουλάχιστον μια νίκη στο τουρνουά, αλλά τώρα κοιτάμε μπροστά. Δεν περίμεναν πολλοί καν να είμαστε εδώ, πόσω μάλλον να νικήσουμε, συνεπώς είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν έχουμε ταβάνι, αν είμαστε συγκεντρωμένοι και ενωμένοι. Σημαίνει πολλά για μας αυτή η νίκη, είμαστε μια μικρή μπασκετική χώρα, αλλά μπορούμε να ανταγωνιστούμε ομάδες κορυφαίου επιπέδου», δήλωσε μετά το ματς.

Ο ίδιος πέτυχε 22 πόντους, ενώ από δική του ασίστ ήρθε το νικητήριο καλάθι από τον Σμόιλντερς. «Όπως έκανα το ντράιβ τον είδα ελεύθερο και δεν αμφέβαλα ότι θα το βάλει. Έχει προπονηθεί καλά σε αυτό το σουτ και το έβαλε», τόνισε.

Νωρίτερα, ένα δικό του τρίποντο με ταμπλό είχε κρατήσει όρθια την Ολλανδία. Το ήθελε; «Ήθελα να σκοράρω. Αυτό έχει σημασία», απάντησε ο ίδιος γελώντας, ενώ δεν έμεινε στην προσωπική του απόδοση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που νικήσαμε. Δεν θα σήμαινε τίποτα να έχω εγώ 20+ πόντους και να χάσουμε».

Φυσικά δεν μπορούσε να μη μιλήσει και για τη μεταγραφή του στο Ρέθυμνο. «Είμαι ενθουσιασμένος. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης. Ο προπονητής και η διοίκηση είναι πολύ καλοί. Ανυπομονώ να αρχίσει η σεζόν, αφού τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο Eurobasket», ανέφερε.

Τέλος, μιλώντας για τον αγώνα της Πέμπτης με την Ελλάδα, είπε: «Θα είναι ένα ακόμη παιχνίδι. Δεν θέλω να προσθέσω έξτρα πίεση στους εαυτούς μας. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για μας. Θα δουλέψουμε σκληρά στο γήπεδο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News