default-image

Προκλητικοί οι Σκοπιανοί

Μπάσκετ
Προκλητικοί οι Σκοπιανοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιαίτερα εχθρική είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην «Αρένα Ζάγκρεμπ» για την Εθνική μας ομάδα με τους οπαδούς των Σκοπίων να προκαλούν από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Για μία ακόμα σε ένα παιχνίδι της Ελλάδας με τα Σκόπια δεν έλειψαν οι προκλήσεις. Οι φίλαθλοι της γειτονικής χώρας, για άλλη μια φορά, εμφανίστηκαν στο γήπεδο με σημαίες και κασκόλ που έγραφαν "Macedonia", όμως δεν έμειναν εκεί.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Ελλάδας υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες, με μέρος της κερκίδας να φωνάζει "Μακεδονία".

Λίγο νωρίτερα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και του εθνικού ύμνου των Σκοπίων εμφανίστηκε μία τεράστια σημαία με το αστέρι της Βεργίνας. Σαν να μην έφτανε αυτό εμφανίστηκε και ένα πανό, στη βάση του προηγούμενου, το οποίο έγραφε "Kick Hell-ASS!".

Πρόβλημα και με την τηλεοπτική κάλυψη

Οι προκλήσεις ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί. Οι διοργανωτές είχαν αναγράψει στο σκορ τα Σκόπια ως Μακεδονία με τα αρχικά "MKD".

Αυτό έφερε και την αντίδραση των ελληνικών καναλιών. Τόσο ο OTE TV όσο και ο ΑΝΤ1 στην κάλυψη του αγώνα είχαν καλυμμένο το όνομα των τυπικά γηπεδούχων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογα προβλήματα είχαμε και σε προηγούμενες διοργανώσεις. Το 2009 η ΕΡΤ είχε βάλει και εκείνη άσπρο πάνω στο όνομα των Σκοπίων το οποίο αναγραφόταν με "MKD".

Δύο χρόνια αργότερα είχε παρουσιαστεί και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Αυτή τη φορά στην ελληνική μετάδοση είχε μετατραπεί το "MKD" σε "FYR".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News