Αθλητισμός

Κατσικάρης: «Ανυπομονώ να ξεκινήσουν τα παιχνίδια»

Με αγωνία περιμένει το πρώτο τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ ο Φώτης Κατσικάρης, όπως επισήμανε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τα Σκόπια αύριο.

Το ζητούμενο για την Εθνική ομάδα είναι να βρουν ρυθμό κάποιοι παίκτες που δεν έχουν βρει αυτή τη στιγμή και αυτό θα γίνει μετά το τέλος της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ, όπως δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης.

«Είναι αλήθεια πως ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε. Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να ξεκινήσει η διοργάνωση και είμαστε ανυπόμονοι. Η ομάδα έχει μία βελτίωση στην άμυνα και σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να στηριχθούμε. Υπάρχει διάθεση και τα προσόντα για να παίξουμε αυτό που θέλουμε στην άμυνα. Αν μπούμε με αυτή τη νοοτροπία από αύριο, η ομάδα θα βρίσκει και ρυθμό για θα βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Φώτης Κατσικάρης και πρόσθεσε:

«Όπως έγινε η προετοιμασία και έτσι όπως είναι η δωδεκάδα, δεν θέλαμε να είμαστε σε τοπ φόρμα στα παιχνίδια του ομίλου. Η ομάδα είναι πάντα έτοιμη να κερδίζει τα παιχνίδια. Τελειώνοντας τον όμιλο η ομάδα θα είναι σε πικ φόρμα, εάν φυσικά δεν έχουμε κάποιον τραυματισμό. Έχουμε μία δωδεκάδα αυτή τη στιγμή και έχουν γίνει διάφορες αναλύσεις. Όταν λέμε στο πικ, πέρα από τους ρόλους που έχουμε συζητήσει, το θέμα είναι να βρουν ρυθμό οι παίκτες που δεν έχουν βρει. Ξέρετε καλά ότι δεν θα μοιραστεί ο χρόνος σε δώδεκα παίκτες. Εξαρτάται το παιχνίδι. Και το λέω για να προλάβω καταστάσεις, πως εάν δεν παίξει κάποιος σε ένα παιχνίδι δεν θα σημαίνει κάτι. Γνωρίζω τους παίκτες καλά και εδώ ήρθαμε να παίξουμε σοβαρά και να είμαστε σοβαροί για 40 λεπτά. Ξέρουμε την επικινδυνότητα της πρεμιέρας. Μπορεί να λείπουν κάποιοι παίκτες από την ΠΓΔΜ, αλλά είναι ομάδα του γιουγκοσλάβικου στιλ».

Για τον όμιλο: «Είναι ένας όμιλος που βάσει προγράμματος είναι σημαντικό να μην έχουμε κενά διαστήματα. Έχουμε ένα ντέρμπι με την Κροατία και βλέπουμε. Είναι διαφορετικές συνθήκες σε κάθε παιχνίδι».

Για τους ρόλους των παικτών: «Έχουμε μιλήσει για το ρόλο του καθενός. Το θέμα είναι να μπαίνεις και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Ο καθένας να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει».

Η επίσκεψη στο μουσείο του Ντράζεν Πέτροβιτς: «Είχαμε την ευκαιρία να πάμε στο μουσείο και ήταν μεγάλη η έκπληξη με την παρουσίαση της φανέλας του. Ήταν συγκινητικό. Άλλα, ήταν καλό για το γιο μου γιατί έχει δει τον Ντράζεν Πέτροβιτς σε πολλά βιντεάκια. Είναι ένα λιτό, αλλά πολύ όμορφο μουσείο για μία τεράστια μορφή του παγκοσμίου μπάσκετ. Την είχα γνωρίσει και παλιότερα τη μητέρα του Ντράζεν και ξέρω τι κάνει κάθε μέρα για την αγάπη του γιου της. Μου μίλησε για την αγάπη των Ελλήνων στον Πέτροβιτς».

Σχόλια