Αθλητισμός

Μποροβήλος: «Δεν έχει επέλθει συμφωνία»

Το χορηγικό κομμάτι ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση  της Super League με τον Γιώργο Μποροβλήτο να αναφέρεται και στο θέμα της ΑΕΚ, αλλά και τους τακτικούς δικαστές.

Βέβαιος πως τα όποια εμπόδια υπάρχουν στην παρούσα φάση θα ξεπεραστούν και η Super League θα πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία εμφανίστηκε ο Γιώργος Μποροβήλος. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού μίλησε για την βελτιωμένη πρόταση του ΟΠΑΠ, τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν από κάποιες ΠΑΕ, ενημέρωσε πως έγινε δεκτό το αίτημα της ΑΕΚ για να επανεξεταστεί η εμπορικότητά της, αλλά και στα θέματα των τακτικών δικαστών και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Αναλυτικά, όσα είπε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ:

Για τα θέματα που τέθηκαν στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο: «Διατήρησαν επιφυλάξεις κάποια μέλη μας όσον αφορά την αποκλειστικότητα στις φανέλες και σε κάποια επιμέρους τεχνικά ζητήματα. Υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής και για την 4η προσανατολιζόμαστε για τις 22-23 Σεπτέμβρη. Σε αυτό έγινε σχετικό αίτημα και στην ΕΠΟ γιατί είναι ημερομηνίες Κυπέλλου αλλά πιστεύω θα κλείσει θετικά. Εξετάστηκε ένα αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ όσον αφορά την εμπορικότητά της ομόφωνα το συμβούλιο δέχτηκε να επανεξετάσει την εμπορική αξία της ΑΕΚ. Εγκρίθηκαν τα πρωταθλήματα Κ-17 υποχρεωτικά και Κ-15 προαιρετικά. Και από την επόμενη βδομάδα η Super League η πρωτοβάθμια επιτροπή αντικαθίσταται από τακτικούς δικαστές. Έναν ως τακτικό μέλος και έναν ως αναπληρωματικό και όσα πειθαρχικά ζητήματα προκύπτουν θα εκδικαστούν από τακτικούς δικαστές κάτι το οποίο πλέον επιβάλλει και ο νόμος».

Για την χορηγία του πρωταθλήματος: «Θα γίνει νέος κύκλος επαφών επί των δύο προτάσεων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κλείσει γρήγορα αυτό το ζήτημα διότι για να μην κρυβόμαστε είναι σημαντικό για την λειτουργία της Super League, η οποία φυσικά αντανακλά και την ποιότητα που έχει το πρωτάθλημα. Σε καμία των περιπτώσεων το συμβούλιο δεν ακύρωσε καμία προσφορά. Απλά ασχολήθηκε με την προσφορά του ΟΠΑΠ. Ήταν υψηλότερη και παρουσίασε ένα ενδιαφέρον όσον αφορά την επανατοποθέτηση της ΟΠΑΠ ΑΕ. Από εκεί και πέρα όμως τίποτα δεν έκλεισε. Τίποτα δεν είναι οριστικό και όλα είναι υπό διαπραγμάτευση. Αληθεύει ότι η πρόταση ήρθε στις 2 το μεσημέρι γι' αυτό δεν υπήρχε ο χρόνος να υπάρξουν κάποιες πιο εμπεριστατωμένες απόψεις από τα μέλη.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της προσφοράς, ήταν ομόφωνη η απόφαση αποδοχή της πρότασης της ΟΠΑΠ ΑΕ. Εκεί που εκφράστηκαν επιφυλάξεις ήταν στο κομμάτι της αποκλειστικότητας της φανέλας και σε κάποια τεχνικά ζητήματα που όπως αντιλαμβάνεστε είναι υπό διαπραγμάτευση διότι όταν κατατίθεται μία πρόταση από έναν χορηγό έχει πλήθος ζητημάτων μέχρι να φτάσουμε στο τελικό σχέδιο το οποίο θα υπογραφεί. Εγώ αναφέρομαι στα κύρια θέματα, τα υπόλοιπα είναι επί μέρους τα οποία δεν σταθούν εμπόδιο πιστεύω για να φτάσουμε σε μία συμφωνία».

Για την εμπορικότητα της ΑΕΚ και συνολικά του πρωταθλήματος: «Όπως είπα και πριν ήταν ομόφωνη απόφαση να επανεξεταστεί η εμπορικότητα της ΑΕΚ. Θα εξεταστεί σε επόμενο συμβούλιο. Επίσης θα κοιτάξουμε και την δυνατότητα κάποια εταιρεία να αποτυπώσει γενικότερα το πρόβλημά μας, τόσο τις εμπορικές αξίες, όσο και την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος και άλλα θέματα που πρωτίστως ενδιαφέρουν εμάς, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο ενδιαφέρει και τους χορηγούς».

Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο: «Λόγω της ειδικής τεχνογνωσίας που πρέπει να έχεις κάποιος για να τοποθετηθεί σε τέτοια ζητήματα χθες η Super League κάλεσε τις ομάδες, οι οποίες έστειλαν τους καθ' ύλην αρμόδιους. Ενημερώθηκαν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Η ανακοίνωση της Super League επί των θεμάτων που τέθηκαν:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Η βελτιωμένη προσφορά της ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία κατατέθηκε σήμερα, κρίθηκε κατ' αρχήν θετική στο οικονομικό της σκέλος, ωστόσο εκφράστηκαν επιφυλάξεις για ζητήματα αποκλειστικότητας, καθώς και για επιμέρους άλλα ζητήματα.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα.

3/ Αποφασίστηκε ομόφωνα και υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στην ΕΠΟ, όπως η 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα διεξαχθεί στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2015 (Τρίτη και Τετάρτη).

4/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως επανεξεταστεί το ποσοστό εμπορικότητας της ΠΑΕ ΑΕΚ.

5/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη Πρωταθλήματος Novasports Super League Κ-17».

Σχόλια