default-image

Τεράστια νίκη της Ισλανδίας, ήττα για την Κύπρο

Ποδόσφαιρο
Τεράστια νίκη της Ισλανδίας, ήττα για την Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εύστοχο πέναλτι του Γκίλφι Σίγκουρντσον στο 51ο λεπτό χάρισε στην Ισλανδία μία τεράστια νίκη επί της Ολλανδίας (1-0) στην "Άμστερνταμ Αρίνα". Με γκολ του Γκρατζιάνο Πελέ, η Ιταλία νίκησε την Μάλτα και συνέχισε την παράδοση του "Αρτέμιο Φράνκι", ο Γκάρεθ Μπέιλ πλήγωσε την Κύπρο στο ΓΣΠ.

Ένα βαθμό χρειάζεται, πλέον, η Ισλανδία, προκειμένου να προκριθεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφού νίκησε την Ολλανδία με 1-0 στην "Άμστερνταμ Αρίνα". Το ντεμπούτο του Ντάνι Μπλιντ στον πάγκο των "οράνιε" φάνηκε από το πρώτο μέρος ότι δεν θα είναι καλό, αφού αποχώρησε τραυματίας ο Άριεν Ρόμπεν και αποβλήθηκε ο Μάρτινς Ίντι. Αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο μόνο οι φιλοξενούμενοι το πέτυχαν, με πέναλτι του Γκίλφι Σίγκουρντσον στο 57ο λεπτό (έφτασε τα πέντε τέρματα σε επτά ματς για τα προκριματικά). Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της Ολλανδίας σε προκριματική φάση από τις 11 Οκτωβρίου 2000 και το 2-0 από την Πορτογαλία (μετρούσε 33 νίκες και 4 ισοπαλίες).

Η Κροατία άφησε δύο βαθμούς στο Μπακού μετά το 0-0 με το Αζερμπαϊτζάν και πέταξε την ευκαιρία διατηρηθεί μπροστά από την Ιταλία. Η "Χρβάτσκα" είχε την υπεροχή και έφτιαξε ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων ένα δοκάρι, ταυτόχρονα όμως άφησε κενούς χώρους, κάτι που λίγο έλειψε να της κοστίσει ακόμη και την ισοπαλία. Εν τέλει δεν σκόραρε ούτε η μία ούτε η άλλη ομάδα και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

Τα αποτελέσματα

1ος όμιλος

Ολλανδία - Ισλανδία 0-1

(51' πέν. Σίγκουρντσον)

Τσεχία - Καζακστάν 2-1

(74', 86' Σκόντα - 21' Λογκβινένκο)

Τουρκία - Λετονία 1-1

(77' Ινάν - 91' Σάμπαλα)

2ος όμιλος

Βέλγιο - Βοσνία & Ερζεγοβίνη 3-1

(23' Φελαϊνί, 44' Ντε Μπράινε, 78' πέν. Αζάρ - 15' Τζέκο)

Κύπρος - Ουαλία 0-1

(82' Μπέιλ)

Ισραήλ - Ανδόρα 4-0

(3' Zάχαβι, 22' Μπιτόν, 26' πέν. Χεμέντ, 38' Νταμπούρ)

8ος όμιλος

Ιταλία - Μάλτα 1-0

(69' Πελέ)

Βουλγαρία - Νορβηγία 0-1

 (57' Φόρεν)

Αζερμπαϊτζάν - Κροατία 0-0

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News