default-image

Πέρασαν Τζόκοβιτς και Ναδάλ

Σπορ
Πέρασαν Τζόκοβιτς και Ναδάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζουν στον τρίτο γύρο του US Open οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ με τον πρώτο να περνά εύκολα και το δεύτερο να δυσκολεύεται αρκετά. Πέντε νίκες από το να γράψει ιστορία η Σερένα Γουίλιαμς.

Μόνο στο πρώτο σετ συνάντησε αντίσταση από τον Αντρέας Χάιντερ-Μάουρερ ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης να χρειάζεται τελικά 90 λεπτά για να επικρατήσει με 6-4 6-1 6-2 και να πάρει το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Αμερικανικού Όπεν.

"Δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ τον Αντρέας σε σκληρό επιφάνεια και μου πήρε λίγο χρόνο για να συνηθίσω όσον αφορά στις τοποθετήσεις μου στην επιστροφή της μπάλας. Μετά το 4-4 στο πρώτο σετ έπαιξα πραγματικά καλά", δήλωσε ο Σέρβος άσος ο οποίος στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αντρέας Σέπι.

Στον τρίτο γύρο του US Open θα δηλώσει "παρών" και ο Ράφα Ναδάλ ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Ντιέγκο Σεμπάστιαν Σβάρτζμαν (Νο 74 στον κόσμο) μέχρι να επικρατήσει με 7-6 (7-5) 6-3 7-5.

Ο Ισπανός τενίστας έκανε 40 αβίαστα λάθη στο ματς και στις δηλώσεις του αμέσως μετά δεν έκρυψε την ενόχλησή του για ερωτήσεις που του γίνονταν αναφορικά με την αγωνιστική του πτώση το τελευταίο διάστημα.

"Είμαι το Νο 8 στον κόσμο. Δεν είμαι το Νο 100. Μου φαίνεται σε κάθε συνέντευξη Τύπου πως είμαι το Νο 200. Δεν είμαι τόσο κακός", δήλωσε χαρακτηριστικά ο δύο φορές νικητής του US Open, o οποίος δεν έχει καταφέρει φέτος να φτάσει πέρα από τα προημιτελικά στα άλλα τρία Grand Slams.

Ο κάτοχος του τίτλου Μάριν Τσίλιτς προκρίθηκε και αυτός στην επόμενη φάση νικώντας με 6-2 6-3 7-5 τον Εβγκένι Ντονσκόι ενώ στις γυναίκες η Σερένα Γουίλιαμς εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο με τη νίκη της με 7-6 (7-5) 6-3 επί της Κίκι Μπέρτενς.

Υπενθυμίζεται πως η 33χρονη Αμερικανίδα τενίστρια απέχει πλέον πέντε νίκες, σε αυτό το τουρνουά, από το να γίνει η πρώτη τενίστρια εδώ και 27 χρόνια που θα έχει κατακτήσει και τα τέσσερα Grand Slams την ίδια χρονιά, και σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της Στέφι Γκράφ με 22 τίτλους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News