Αθλητισμός

Με νέους στόχους επέστρεψαν από το Πεκίνο

Στην Ελλάδα επέστρεψε η ελληνική αποστολή, η οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου.

Με την ομάδα δεν ταξίδεψαν η "χάλκινη" παγκόσμια πρωταθλήτρια, Νικόλ Κυριακοπούλου και ο Κώστας Φιλιππίδης, που επέστρεψαν νωρίτερα στην Ελλάδα, αλλά και η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία πήγε απευθείας στη Ζυρίχη.

"Σίγουρα μπορούσα να πραγματοποιήσω μια καλύτερη εμφάνιση. Περίμενα πως θα είμαι σε θέση να κάνω το 2,29 μέτρα. Δεν είχα καθαρό μυαλό και σε συνδυασμό με την βροχή δεν κατάφερα να κυμανθώ στο επίπεδο, που θα ήθελα. Από εκεί και πέρα μου έλειπαν αγώνες υψηλού επιπέδου και αυτό φάνηκε και στον τελικό. Γενικώς οι αγώνες ήταν πολύ καλοί και τους ευχαριστήθηκα", είπε ο Κώστας Μπανιώτης, που στον τελικό του ύψους, μπορεί να έμεινε στα 2,20 μ. και την 14η θέση, όμως, στον προκριματικό πραγματοποίησε υποδειγματικό αγώνα βελτιώνοντας το φετινό του ρεκόρ με 2,31 μέτρα.

Όχι όσο ικανοποιημένος θα ήθελε από την έκβαση της πορείας του στη διοργάνωση εμφανίστηκε ο Λυκούργος Τσάκωνας. "Υπάρχει μια πίκρα για την εξέλιξη και αυτό γιατί μπορούσα να είχα πάρει την πρόκριση. Έπρεπε να φροντίσω να περάσω στον τελικό. Η κούρσα ήταν στα μέτρα μου, όμως, ποτέ δεν κοιτάζω τι κάνουν άλλοι", είπε ο έμπειρος αθλητής, που χρόνο με το χρόνο καθιερώνεται ως ένας από τους πιο σταθερούς και εξελίσσιμους σπρίντερ της Ευρώπης.

"Τώρα ηρέμησα. Αυτό που συνέβη ήταν από τα απρόβλεπτα. Παρά τον πυρετό, μετά την πρώτη κούρσα ένιωθα πολύ καλά. Δυστυχώς στον ημιτελικό έκανα τεχνικά λάθη, που δεν μου επέτρεψαν να κυνηγήσω κάτι καλύτερο. Είχα πρόταση να κάνω έναν ακόμη αγώνα, ωστόσο αποφάσισα να ξεκουραστώ, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσω την προετοιμασία μου για τη νέα σεζόν", είπε ο  Κώστας Δουβαλίδης, που κατά την παραμονή του στο Πεκίνο ανέβασε υψηλό πυρετό.

Έτοιμος να γεμίσει μπαταρίες και να θέσει τους στόχους της επόμενης χρονιάς, εμφανίστηκε ο αθλητής του βάδην, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. "Το πρόγραμμα τώρα περιλαμβάνει ξεκούραση. Σε ό,τι έχει να κάνει με το 50αρι δεν είχε νόημα να συνεχίσω. Το πόδι δεν ανταποκρινόταν όπως έπρεπε και έβλεπα πως από τον αγώνα δεν μπορούσα να πάρω αυτό που ήθελα", είπε ο Έλληνας αθλητής.

"Σίγουρα είμαι ικανοποιημένη από την γενικότερη εικόνα, όμως, σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως Θα μπορούσα να πάω καλύτερα. Ήταν ένας ωραίος αγώνας, τον οποίο προσπάθησα να απολαύσω", είπε η πρωταθλήτρια του επτάθλου Σοφία Υφαντίδου.

"Είμαι πολύ χαρούμενη με την συμμετοχή μου σε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Γέμισα εμπειρίες και εικόνες και ανυπομονώ ήδη για την επόμενη μεγάλη εμπειρία. Οι αγώνες ήταν πολύ καλοί", είπε η Αναγνωστοπούλου, που δεν σταματάει εδώ τη χρονιά: "Στις 6 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστώ στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ και στις 13 στο Κόστριτς στη Γερμανία, ενώ έχω και το Παγκόσμιο Στρατιωτικό", είπε η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας.

Χαρούμενη για την επιστροφή της στην Ελλάδα, μετά το πολύωρο ταξίδι και ικανοποιημένη από την παρουσία της στο Πεκίνο ήταν η Μαρία Μπελιμπασάκη. "Επιτέλους πίσω! Το χάρηκα, μου άρεσε, όμως, σίγουρα θα ήθελα να έχω πετύχει μια καλύτερη επίδοση. Η συμμετοχή μου στον ημιτελικό των 200 μ., ήταν μεγάλη υπόθεση", είπε η νεαρή αθλήτρια.

"Η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου. Τα παιδιά στο σύνολο τους προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, επιδίωξαν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να σταθούν με αξιοπρέπεια.  Η χώρα και ο αθλητισμός σε αυτήν έχει πολλές δυσκολίες, τις οποίες και είμαστε υποχρεωμένοι να ξεπερνάμε. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας την οποία και θα εντείνουμε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και των άλλων σπουδαίων διοργανώσεων του 2016, προκειμένου οι αθλητές μας να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", είπε ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

Σχόλια