Αθλητισμός

Μεγάλη συμμετοχή στο «1ος Ριγολόγειος Δρόμος»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη ο «1ος Ριγολόγειος Δρόμος», τον οποίο διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Άνω Ασιτών με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Ριγολόγου και προς τιμήν του Παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση Γιώργου Καπελλάκη, οποίος κατάγεται από την περιοχή.

Ο Γιώργος Καπελλάκης ήταν αυτός που έδωσε και το σύνθημα για την εκκίνηση του αγώνα 9χλμ. χτυπώντας την καμπάνα του Αγίου Ιωάννη, από όπου ξεκίνησαν και τερμάτισαν οι δρομείς. Η διαδρομή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, σε ανώμαλο δρόμο, που περιλαμβάνει πολλά από τα χαρακτηριστικά της πλούσιας κρητικής ενδοχώρας όπως αμπέλια, λιόφυτα, κέδρους, δρύες, στο μεγαλύτερο μέρος της μέσα σε αγροτικούς χωματόδρομους με υπέροχη θέα προς όλα τα σημεία του ορίζοντα.

Νικητής αναδείχτηκε ο Μανώλης Σηφάκης του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και νικήτρια η Φουρναράκη Ειρήνη. Οι αθλητές έλαβαν μια βυζαντινή εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Αποκεφαλιστή και αναμνηστικό μετάλλιο και όλοι οι αθλητές που τερμάτισαν έλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα. Ακολούθησε μπουφές με τοπικά προϊόντα προσφορά από τον πολιτιστικό σύλλογο Άνω Ασιτών.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο Γιώργος Καπελλάκης, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος.

Αναλυτικά, οι νικητές ανά κατηγορία:

Άνδρες: Σηφάκης Μανώλης (ΣΜΚ) 35:01, Φιλιππάκης Εμμανουήλ (Ιεράπετρα) 37:52, Στειακάκης Νικηφόρος (Ηράκλειο) 40:31.

Γυναίκες: Φουρναράκη Ειρήνη (Ηράκλειο) 45:55, Topa Kasia (Μοίρες, Πολωνία) 46:09, Μαρκάκη Ελένη (Κοκκίνη Χάνι) 51:08.

Υπήρξαν και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής που ακολούθησαν πεζοί τη διαδρομή.

Ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης που βοήθησε στην τεχνική κάλυψη του αγώνα ευχαριστεί θερμά: τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Ασιτών για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης και τη φιλοξενία και ευελπιστεί στο να καθιερωθεί και τα επόμενα χρόνια, τους εθελοντές Σαμαρείτες Ηρακλείου για την πολύτιμη βοήθεια στη διεξαγωγή του αγώνα και όλες τις εκδηλώσεις του Ομίλου, τους κατοίκους του χωριού για τη συμμετοχή τους με κάθε τρόπο, την τροχαία για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφάλεια των αθλητών, τα παιδιά στους σταθμούς τροφοδοσίας νερού, το χορηγό www.fotomaris.gr (εκτύπωση αφίσες, διπλώματα) και το χορηγό επικοινωνίας της εκδήλωσης και όλων των αγώνων δρόμου στην Ελλάδα www.runningnews.gr.

Σχόλια