default-image

Έφτασε τις 100 συμμετοχές ο Καρέλης

Ποδόσφαιρο
Έφτασε τις 100 συμμετοχές ο Καρέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα δικό μας παιδί, ο Νίκος Καρέλης μόλις στα 23 του χρόνια έφτασε τις 100 συμμετοχές στη Super League μετά τη συμμετοχή του στο χθεσινό ματς του Παναθηναϊκού με την Καλλονή γι τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Είναι μόλις 23 ετών κι όμως έχει ήδη εμπειρία επτά ετών σε επαγγελματικό επίπεδο! Ο λόγος φυσικά για τον Ηρακλειώτη Νίκο Καρέλη, ο οποίος στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στην Καλλονή συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και έφτασε ταυτόχρονα τα 24 γκολ.

Η καριέρα του νεαρού στράικερ θα μπορούσε να είχε πάρει περίεργη τροχιά, αφού έφτασε μία ανάσα από την Άρσεναλ, τους πράσινους, για να πάρει μεταγραφή στην Άμκαρ και να έρθει τελικά στον Παναθηναϊκό. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Στις 20/4/2008 ο 16άχρονος Νίκος Καρέλης (μαθητής της Α' λυκείου) πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Γιώργου Βακουφτσή για την αναμέτρηση του Εργοτέλη με την Ξάνθη. Οι Κρητικοί νίκησαν με 2-0 και όπως ήταν λογικό τα βλέμματα έπεσαν πάνω στον πιτσιρικά που έμοιαζε με τον "hulk".

Το κάλεσμα του Βενγκέρ

Λίγες μόλις μέρες αργότερα, η Άρσεναλ έστειλε προσκλητήριο στον Νίκο Καρέλη, με σκοπό να δοκιμαστεί από τους "κανονιέρηδες" που είχαν ξεχωρίσει το ταλέντο του. Ο νεαρός τότε επιθετικός άφησε καλές εντυπώσεις, όμως δεν πήρε μεταγραφή στην Αγγλία. Η φημολογία εκείνης της περιόδου, ωστόσο, έλεγε πως είχε κλείσει στον Παναθηναϊκό.

Η ιστορία έδειξε πως κάτι τέτοιο δεν πήρε σάρκα και οστά. Ο Καρέλης δεν είχε την εξέλιξη που θα περίμεναν πολλοί και οι Άρσεναλ, Παναθηναϊκός μετατράπηκαν σε... Άκμαρ.

Η αναγέννηση

Τελικά η μοίρα τα έφερε έτσι και ο Καρέλης υπέγραψε στον Παναθηναϊκό τον Ιούλιο του 2013. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο 23άχρονος άσος εκτόξευσε τις μετοχές του για να φτάσουμε στο σήμερα και τις 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Ας δούμε ορισμένα στοιχεία για τον κυνηγό του Παναθηναϊκού:

-- Ντεμπούτο στις 20/4/2008 και το ματς Εργοτέλης - Ξάνθη 2-0

-- Πρώτο γκολ στις 17/4/2011 και το ματς Πανσερραϊκός - Εργοτέλης 0-4 (έκανε το 4-0 με πέναλτι)

-- Πρώτο γκολ με τον Παναθηναϊκό στις 24/11/2013 και το ματς Παναθηναϊκός - ΠΑΣ 3-1 (έβαλε δυο τέρματα)

Οι εμφανίσεις του:

Με Εργοτέλη: 30 συμμετοχές, 1 γκολ

Με Παναθηναϊκό: 70 συμμετοχές, 23 γκολ

ΠΗΓΗ: Sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News