default-image

Ξέσπασε στην Καλλονή ο Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Ξέσπασε στην Καλλονή ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Καλλονή ξέσπασε ο Παναθηναϊκός για τον αποκλεισμό του από το Europa League. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 4-0 στο Απόστολος Νικολαΐδης. Καρέλης, Μπεργκ, Ταυλαρίδης και Πέτριτς τα γκολ.

Το ευρύ σκορ δεν συνοδεύτηκε από εντυπωσιακή εμφάνιση, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση και σοβαρότητα, ώστε να πετύχει το στόχο του και να κερδίσει τη στοιχειώδη ηρεμία για τη διακοπή που ακολουθεί στο πρωτάθλημα.

Στο φινάλε το ματς, έγινε σαφές ότι το ρήγμα ανάμεσα στους οπαδούς και στους παίκτες του Παναθηναϊκού, αφού εκ μέρους των πρώτων υπήρξε η απαίτηση για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ αποδοκιμάστηκαν όσοι πήγαν να τους χειροκροτήσουν.

Η ατμόσφαιρα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν μουδιασμένη, με την πλειονότητα των θεατών να μην εκφράζεται, αλλά με αρκετούς να αποδοκιμάζουν κατά την είσοδο των παικτών στα αποδυτήρια και κατά την ανακοίνωση των ενδεκάδων.

Από τα πρώτα λεπτά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν την πρόθεση τους να αντιστρέψουν το κλίμα και στο 9' πήραν προβάδισμα! Ο Σάντσεθ έκανε τη βαθιά μπαλιά στον Ζέκα, αυτός σέντραρε από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι με προβολή ο Καρέλης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Νίνης αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή στο 19' με τον Πέτριτς, ενώ το σκηνικό του ματς παρέμεινε το ίδιο: οι πράσινοι κυκλοφορούσαν τη μπάλα χωρίς να μπορούν να απειλήσουν, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τρόπο να αντεπιτεθούν.

Αν και δεν ήταν τόσο επικίνδυνος, ο Παναθηναϊκός βρήκε για δεύτερη το δρόμο προς τα δίχτυα στο 32' Ο Ούκα γύρισε τη μπάλα στον Χογκ χωρίς να βλέπει, ο Μπεργκ καραδοκούσε και έκλεψε τη μπάλα, προλαβαίνοντας τον Χογκ και σκοράροντας σε κενή εστία.

Η Καλλονή απείλησε σοβαρά για πρώτη φορά στο 34', όταν την εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη μπλόκαρε ο Στιλ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ελλακόπουλος σούταρε συρτά άουτ από καλή απόσταση. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν μεταβλήθηκε κάτι και ο Παναθηναϊκός πήγε με προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και ο Παναθηναϊκό ήταν ο πρώτος ο οποίος απείλησε στο 49', όταν ο Μπεργκ έκανε την κάθετη πάσα στον Ζέκα, αλλά με έξοδο ο Χογκ απομάκρυνε προ του Αλγερινού.

Ο Παναθηναϊκός κλείδωσε οριστικά τη νίκη στο 57', όταν από κόρνερ του Πράνιτς, ο Σάντσεθ έκανε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Καρέλη, αυτός σούταρε, απέκρουσε ο Χογκ και ο Ταυλαρίδης ο οποίος ήταν στη μικρή περιοχή, με δυνατό πλασέ, σκόραρε!

Η ΑΕΛ Καλλονής έκανε αλλαγή στην τακτική και στα πρόσωπα, προσπαθώντας να απειλήσει την εστία του Στιλ, αλλά δεν τα κατάφερε. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός ο οποίος άγγιξε το τέταρτο γκολ. Στο 70' ο Μπεργκ έκανε την κάθετη στον Πέτριτς, αλλά το πλασέ του Κροάτη κατέληξε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σουηδός πάσαρε παράλληλα στον Καρέλη, ο οποίος έβαλε φάλτσο στη μπάλα και ανάγκασε τον Χογκ να μπλοκάρει με τριπλή προσπάθεια.

Τελικά, το 4-0 ήρθε στο 80', όταν ο Μπεργκ έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Καλτσάς τη γύρισε παράλληλα και σε κενή εστία ο Πέτριτς έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Καλτσάς είχε μία καλή ευκαιρία στο 87', όταν ο Χογκ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του. Στο 90' ο Μανούσος πλάσαρε πολλά μέτρα άουτ σε τετ α τετ και αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία φάση στο ματς.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς (72' Νάνο), Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ, Νίνης (19' λ.τ. Πέτριτς), Μπεργκ, Καρέλης (78' Καλτσάς)

Καλλονή: Χογκ, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Ούκα (54' Μάρκοβιτς), Αντέτζο, Κρολ, Κεϊτά, Γιουκάρης (65' Γεωργίου), Καλτσάς, Ελλακόπουλος (77' Ξύδας), Μανούσος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News