Αθλητισμός

Κοιλιάρας:«Πιστεύουμε στην ομάδα και τους εαυτούς μας»

Ο ΟΦΗ θέλει να ανοίξει μία νέα σελίδα στην ιστορία του ξεκινώντας από τη Γ' Εθνική με στόχο να επιστρέψει στη Super League. Το έργο του δε θα είναι εύκολο. Η Γ' Εθνική είναι μία σκληροτράχηλη κατηγορία που χρειάζεται προσοχή και συνεχή εγρήγορση.

Μέσα από τον ΟΦΗ ανοίγει μία νέα σελίδα στην καριέρα του και ο Γιάννης Κοιλιάρας, ο οποίος εξαργύρωσε την περυσινή πολύ καλή χρονιά στον Ηρόδοτο με αυτή τη μεταγραφή. Ο 27χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός και μέσος μίλησε στη «Ν.Κ.» για το φιλικό με τον ΠΟΑ, για τις απαιτήσεις που υπάρχουν στον ΟΦΗ, για τη Γ' Εθνική, αλλά και το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στη ζωή του με την εισαγωγή του στο ΤΕΙ Φυσικών Πόρων στα Χανιά.

«Τίποτα δεν είναι εύκολο στο ποδόσφαιρο. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο δε μετράνε τα λόγια. Πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος από τον αντίπαλό σου», επισημαίνει αρχικά σχολιάζοντας το φιλικό με τον ΠΟΑ και  πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε μία ομάδα με πολύ μεγάλες απαιτήσεις και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για εμάς. Αυτή η κακή εμφάνιση κόντρα στον ΠΟΑ μας έδειξε ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε περισσότερο. Νομίζω ότι δε βγήκαν πράγματα που έχουμε δουλέψει, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε χρόνο να δουλέψουμε. Πιστεύουμε στην ομάδα και στους εαυτούς μας. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε». Ερωτηθείς εάν όντως τους επηρέασε τόσο πολύ ο πλαστικός τάπητας είπε: «Μπορεί να προπονούμαστε σε γήπεδο με χόρτο, αλλά είμαστε επαγγελματίες και εξάλλου θα βρούμε μπροστά μας ομάδες που αγωνίζονται σε γήπεδο με πλαστικό τάπητα. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να μπορούμε να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και τους βαθμούς».

Ο ίδιος γνωρίζει καλά τη Γ' Εθνική από πέρυσι και εξηγεί ότι «είναι μία δύσκολη κατηγορία με δυνατές έδρες. Για τον ΟΦΗ θα είναι ακόμα πιο δύσκολα γιατί θα θέλουν όλοι να τον κερδίσουν. Πιστεύω ότι θα πρέπει να βγάλουμε δύναμη, πάθος, να είμαστε σοβαροί και 100% συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στο στόχο μας. Πιστεύω ότι υπάρχουν καλοί παίκτες στην ομάδα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και εμείς θέλουμε νίκες ακόμα και στα φιλικά γιατί ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα».

«Προτεραιότητα ο ΟΦΗ»

Από την Τετάρτη ο Γιάννης Κοιλιάρας είναι επίσημα και φοιτητής καθώς παρακολουθώντας εσπερινό σχολείο κατάφερε να αποφοιτήσει από το Λύκειο και να περάσει στο ΤΕΙ Φυσικών Πόρων των Χανίων. «Όλα ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια όταν ήμουν συμπαίκτης με τον Νίκο Λουμπάκη στον Εργοτέλη. Μου είπε ότι θα πήγαινε νυχτερινό και επειδή κι εγώ ήθελα να τελειώσω το λύκειο αποφάσισα να τον ακολουθήσω (σ.σ. πέρασαν και οι δύο σε σχολές) Ήταν κάτι που το ήθελα πολλά χρόνια τώρα», μας εξηγεί, ενώ όσον αφορά στο ΤΕΙ; «Στην αρχή δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία, αλλά οι καθηγητές μου με βοήθησαν πολύ στο να πάρω τελικά αυτή την απόφαση. Τα περιθώρια έχουν στενέψει στην κοινωνία της Ελλάδας και θεωρώ ότι ήταν μία σωστή επιλογή. Θα γραφτώ στη σχολή και θα προσπαθήσω να παρακολουθήσω κάποια μαθήματα. Δε θέλω να αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι φέρνει η ζωή και ειδικά στο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή, όμως, ο ΟΦΗ είναι προτεραιότητα για μένα. Είμαι σε μία μεγάλη ομάδα και δε σκέφτομαι τίποτα άλλο».

Σχόλια