default-image

Αποκλεισμός-σοκ για τον Παναθηναϊκό

Ποδόσφαιρο
Αποκλεισμός-σοκ για τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρο τέλος έβαλε η Καμπάλα στην ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στη Λεωφόρο και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα αποχαιρέτισαν το Europa League!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αποκλειστεί από μία αδύναμη ομάδα και να μην πετύχει ούτε το μίνιμουμ στόχο του για την UEFA τη φετινή σεζόν. Η συμπεριφορά του ήταν αδιανόητη στο δεύτερο ημίχρονο, αφού αντί να «δαγκώσει» τη Καμπάλα, περίμενε το γκολ να έρθει από μόνο του. Τελικά, το δέχτηκε και παρά την ισοφάριση, δεν μπόρεσε να πετύχει το τρίτο γκολ και να προκριθεί.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με φόρα το παιχνίδι, αναζητώντας το γρήγορο γκολ και στο 3', ο Νίνης με πλασέ από το ημικύκλιο, σημάδεψε το αριστερό δοκάρι. Όμως, η Κάμπαλα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 6' ο Ντοντό ξέφυγε από την επιτήρηση του Πράνιτς στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά, σκόραρε!

Το 0-1 δεν πτόησε τους παίκτες του Αναστασίου και άρχισαν λυσσαλέο pressing στους Αζέρους, ενώ δύο κεφαλιές του Πράνιτς και του Καρέλη άγγιξαν την ισοφάριση. Ωστόσο, με την πάροδο των λεπτών, ο ρυθμός τους έπεσε, αν και συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και την κατοχή.

Ο Νίνης έπαιρνε πρωτοβουλίες, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει κάθετες πάσες και η μπάλα έμπαινε στην περιοχή της Καμπάλα με μεγάλες μπαλιές και σέντρες. Όλες εξουδετερώθηκαν, με εξαίρεση τη σέντρα του Καρέλη στο 34', όταν ο Μπεργκ ξεμαρκαρίστηκε στη μικρή περιοχή και με δυνατό σουτ, άφησε άναυδο τον Μπεζοτόσνι και ισοφάρισε!

Οι παίκτες του Αναστασίου συνέχισαν με ανάλογη πίεση, έστω και αν δεν βρήκαν άλλη κλασική ευκαιρία. Πάντως, είχαν ένα ακόμη στο δοκάρι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από σέντρα του Νίνη, ο Βερνιντούμπ έκανε την κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του.

Κατάφερε να αποκλειστεί

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και χωρίς την ορμητικότητα που είχε στην αρχή του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο σουτ έγινε στο 53', με ένα μακρινό σουτ του Μπούρμπου. Δύο λεπτά αργότερα, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα, ο Μπεργκ έπιασε την κεφαλιά αλλά κατέληξε άουτ.

Η υπνωτισμένη… ροή έφερε το 1-2 από την Γκαμπάλα, όταν στο 60' ο Γκάι έκανε τη σέντρα, ο Ταυλαρίδης άφησε τον Σάντσεθ μόνο στην περιοχή, ο Ισπανός πήγε στον Ζενγιόφ, η μπάλα όμως στον Ντοντό και ο Βραζιλιάνος σκόραρε για δεύτερη φορά. Μάλιστα, στο 64', ο Ζετς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Στιλ μπλόκαρε το πλασέ.

Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου ήρθε στο 66', με την είσοδο των Πέτριτς - Κλωναρίδη αντί των Πράνιτς - Καρέλη.

Τα λεπτά κυλούσαν, οι πράσινοι δεν μπορούσαν να επιτεθούν σωστά, ο εκνευρισμός μεγάλωνε και άρχισαν τα σφυρίγματα των φιλάθλων. Συγχρόνως, οι Αζέροι έκαναν καθυστερήσεις, αφού ευνοούνταν από την εξέλιξη του ματς. Στο74' ο Μπεζοτόσνι απέκρουσε το σουτ του Νίνη και ένα λεπτό αργότερα, στην αντεπίθεση ο Αντόνοφ πλάσαρε απελπιστικά άουτ σε τετ α τετ.

Η ισοφάριση ήρθε στο 78', όταν σε φάουλ στο ημικύκλιο, ο Νίνης πάτησε τη μπάλα για τον Νάνο, αυτός σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο τείχος, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπεζοτόσνι. Στο 84' ο Ζενγιόφ πλάσαρε ψηλά άουτ και στο 86', το γύρισμα του Σάντσεθ πρόλαβε ο Μπεζοτόσνι προ των Μπεργκ, Πέτριτς.

Στο 88' ο Πέτριτς με κρεμαστή πάσα έδωσε στον Μπεργκ, αλλά αυτός στο τετ α τετ πλάσαρε ψηλά άουτ. Το 2-2 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε και στο τέλος, ορισμένοι φίλαθλοι μπήκαν στο γήπεδο ζητώντας το λόγο σε έντονο ύφος από ορισμένους ποδοσφαιριστές.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος (78' Λαγός), Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (73' Σάντσεθ), Ζέκα, Πράνιτς (66' Κλωναρίδης), Νίνης, Καρέλης (66' Πέτριτς), Μπεργκ

Καμπάλα: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Βερνιντούμπ, Ρικαρντίνιο, Σαντίκοφ, Ζετς (86' Γιαμάλοφ), Ντασντεμίροφ, Γκάι, Ζενγιόφ, Ντοντό, Αντόνοφ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News