default-image

Υποχρεωμένος να περάσει ο Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Υποχρεωμένος να περάσει ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως υποχρέωση αντιλαμβάνονται στον Παναθηναϊκό την πρόκρισή τους στους ομίλου τους Europa League και γι’ αυτό το αποψινό (21:00 OTE Sport 2) παιχνίδι κόντρα στην Καμπάλα θεωρείται τελικός.

Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, όλα είναι ανοικτά. Ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε χθες ότι δε θα είναι εύκολη η πρόκριση, αλλά επισήμανε ότι αποτελεί υποχρέωση για τον ίδιο και τους παίκτες του.

Αν τα καταφέρουν δεν εξασφαλίζουν απλώς την ευρωπαϊκή τους συνέχεια τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο, αλλά και αρκετά χρήματα που θα φέρουν σε μια ισορροπία τον προϋπολογισμό τους. Μπαίνοντας στα γκρουπ, ο Παναθηναϊκός θα πάρει 2,4 εκατ. ευρώ ως πριμ συμμετοχής. Κάθε νίκη στους ομίλους πριμοδοτείται με 360.000 και κάθε ισοπαλία με 120.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση στους «32» ως πρώτος ομίλου αποφέρει 500.000 και ως δεύτερος 250.000 ευρώ.

Η συμμετοχή στους «32» αντιστοιχεί σε 500.000, στους «16» σε 750.000, στα προημιτελικά σε 1 εκατ., στα ημιτελικά 1,5 εκατ., ενώ ο νικητής του τελικού παίρνει 6,5 εκατ. και ο ηττημένος 3,5 εκατ. ευρώ. Πέρα από όλα αυτά, θα εισπράξει και χρήματα από το market pool, μίνιμουμ 1,5 εκατ. και μάξιμουμ 3,5 εκατ. ευρώ (ανάλογα με το αν θα προκριθούν στους ομίλους ΠΑΟΚ και Ατρόμητος). Στο εφιαλτικό σενάριο του αποκλεισμού, ο Παναθηναϊκός θα βάλει στα ταμεία του 230.000 ευρώ ως πριμ παρηγοριάς και θα αποχαιρετήσει πρόωρα την Ευρώπη.

Ο Γιάννης Αναστασίου ετοιμάζει για το βασικό σχήμα τον Σέρχιο Σάντσεθ. Ο Ισπανός αμυντικός θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας, με πιθανότερο σενάριο ο Κουτρουμπής να προωθηθεί σε θέση αμυντικού χαφ αντί του Λαγού. Ο Στιλ θα είναι στο τέρμα, ο Μπούρμπος και ο Νάνο στα άκρα της άμυνας, οι Ζέκα και Πράνιτς θα είναι οι άλλοι δύο μέσοι, ενώ Νίνης και Καρέλης θα πλαισιώνουν τον Μπεργκ. Στην αποστολή είναι ακόμη οι Κοτσόλης, Γιαννακόπουλος, Μαρινάκης, Χουχούμης, Πέτριτς, Ατζαγκούν, Καλτσάς και Κλωναρίδης. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Βέμερ και Λουντ, οι ανέτοιμοι Εσιέν και Τελάντερ και για λόγους τακτικής οι Τριανταφυλλόπουλος και Δώνης.

Η Καμπάλα θα παραταχθεί με το σύνηθες σχήμα της: Μπεζοτόζνι, Ρικαρντίνιο, Βερνίτουμπ, Στάνκοβιτς, Αμπάσοφ, Γκάι, Σάντικοφ, Ντοντό, Ζεκ, Ζενιόφ, Αντόνοφ. Διαιτητής θα είναι ο Σλοβάκος Ιβάν Κρούζλιακ.

Το «Απόστολος Νικολαΐδης» θα είναι κατάμεστο, καθώς από χθες έχουν απομείνει μόλις 500 εισιτήρια. Ανάμεσα στους θεατές του αγώνα θα είναι και ο Μάρκους Μινχ. Ο 42χρονος παλαίμαχος άσος είχε παίξει στο «τριφύλλι» τη διετία 2003-2005 ολοκληρώνοντας την καριέρα του και είχε αγαπηθεί από τον κόσμο της ομάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News