default-image

Αποκλείστηκε ο ΑΠΟΕΛ, πέρασαν τα φαβορί

Ποδόσφαιρο
Αποκλείστηκε ο ΑΠΟΕΛ, πέρασαν τα φαβορί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League ο ΑΠΟΕΛ καθώς ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Αστάνα στον επαναληπτικό αγώνα των play offs. Οι  Κύπριοι είχαν ηττηθεί 1-0 στο πρώτο παιχνίδι και ως εκ τούτου αποκλείονται. Στους ομίλους συνεχίζουν και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λεβερκούζεν, ΜΠΑΤΕ και ΤΣΣΚΑ.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο "ΓΣΠ", έχασε αρκετές ευκαιρίες, είδε τον Λεάλ να σημαδεύει το δοκάρι, αλλά δεν μπορούσε να φθάσει στο γκολ. Αυτό έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν με τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς, ο Στίλιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του γκολκίπερ της Αστάνα, Έριτς. Ωστόσο, ο Μακσίμοβιτς στο 84ο λεπτό κι ενώ το ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε να πετύχει το γκολ της πρόκρισης, σκόραρε κι έστειλε του Κοζάκους, στους ομίλους του Champions League.

Με Κυριάκο η Λεβερκούζεν

Η Λεβερκούζεν με τον Έλληνα διεθνή αμυντικό, Κυριάκο Παπαδόπουλο, στη σύνθεσή της, μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση της Λάτσιο. Το "γόρδιο δεσμό" της ιταλικής άμυνας, έλυσε ένας Τούρκος. Ο Τσαλχάνογλου στο 40ό λεπτό άνοιξε το σκορ και ο Μεχμέντι, τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκανε το 2-0. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την ομάδα της Ρώμης με την αποβολή του Μαουρίσιο, στο 68ο λεπτό. Ο Μπελαραμπί "σφράγισε" την πρόκριση, διαμορφώνοντας το 3-0.

Ο "νόμος" Ρούνεϊ

Εάν υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες για την πρόκριση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μπριζ, τις "διασκέδασε" όλες ο Γουέιν Ρούνεϊ. Στο 20', στο 49' και στο 57' απογοήτευσε και τους πιο αισιόδοξους Βέλγους. Εύκολα κι απλά, η Γιουνάιτεντ αξιοποίησε στο έπακρο την "κληρονομιά" του "Όλντ Τράφορντ" και του Μέμφις Ντεπάι. Ο Ερέρα απλά ανέβασε το δείκτη του σκορ, στα τέσσερα τέρματα.

Πικρή νίκη για Παρτίζαν

Η Παρτίζαν ξεκίνησε δυναμικά απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, αλλά οι Λευκορώσοι απέδειξαν ότι ξέρουν να αξιοποιούν την εμπειρία τους. Το γκολ του Στάσεβιτς, ήταν ικανό για να δώσει την πρόκριση στη ΜΠΑΤΕ και να "κόψει'' τα πόδια των Σέρβων. Η Παρτίζαν έφθασε στην ισοφάριση στο 74ο λεπτό,  στη νίκη με το γκολ του Σάπονιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Αλλά νίκη, χωρίς αντίκρυσμα. Η ΜΠΑΤΕ είναι αυτή που βρίσκεται στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα αποψινά αποτελέσματα:

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Αστάνα (Καζαχστάν) 1-1

(60' Στίλιτς / 84' Μακσίμοβιτς) [0-1]

Παρτίζαν (Σερβία) - (ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ)(Λευκορωσία) 2-1

(74' αυτ. Ζάβενρτσικ, 93' Σάπονιτς / 25' Στάσεβιτς [0-1]

Λεβερκούζεν (Γερμανία) - Λάτσιο (Ιταλία) 3-0

(40' Τσαλχάνογλου, 48' Μεχμέντι, 88' Μπελαραμπί) [0-1]

Μπριζ (Βέλγιο) - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 0-4

(20', 49', 57' Ρούνεϊ, 63' Ερέρα) [1-3]

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) 3-1

(49', 72' Ντουμπιά, 85' Μουσά / 36' Τεόφιλο Γκουτιέρες) [1-2]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News