default-image

Ανανεωμένο και ορεξάτο ξεκίνησε το Ηράκλειο

Μπάσκετ
Ανανεωμένο και ορεξάτο ξεκίνησε το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησε χθες η νέα αγωνιστική χρονιά στο Ηράκλειο. Στο κλειστό στα Δύο Αοράκια έγινε το απόγευμα ο αγιασμός και ακολούθησε η πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας παρουσία των νεοαποκτηθέντων Δημήτρη Καραδολάμη, Γιάννη Λιανού, Γιούσι Κυρίτση και Παντελή Μαραγκάκη, ενώ απουσίαζε ο Κώστας Πάλλης.

 Στο ρόστερ θα προστεθεί ένας ακόμη ψηλός που θα αγωνίζεται στις θέσεις «4-5» και δεν αποκλείεται να βρίσκεται στο Ηράκλειο τις επόμενες ημέρες.

Η νέα χρονιά βρίσκει το Ηράκλειο με διαφορετική φιλοσοφία καθώς θα στηριχθεί σε 5-6 άνδρες, οι οποίοι θα πλαισιώνονται από παιδιά των υποδομών. Αναφερόμενος σε αυτό το εγχείρημα ο προπονητής του Ηρακλείου Βασίλης Ράλλης επισήμανε: «Θα προωθηθούν αρκετοί νέοι αθλητές, οι οποίοι  μέσα από την προπόνηση θα δείξουν πόσο μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα.

Έχουμε και τα έμπειρα παιδιά που θα βοηθήσουν τους νεότερους και πιστεύω ότι θα δείξουμε, όταν έρθει η ώρα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ότι η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική, θα είναι καλή θα έχει φρεσκάδα και ο κόσμος θα δει ικανοποιητικό μπάσκετ». Το νέο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής θα είναι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι καθώς αγωνίζονται περισσότερες ομάδες, ενώ υποβιβάζονται και περισσότερες (πέντε αντί για τέσσερις). «Πέρυσι υπήρχαν φαβορί, φέτος δεν υπάρχει αυτό. Θα δούμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με περισσότερες ήττες για τις πρώτες ομάδες και λιγότερες στην ουρά», επισημαίνει ο Βασίλης Ράλλης και προσθέτει: «Εμείς αυτό που θέλουμε να δούμε από την ομάδα είναι τι μπορούν να βγάλουν τα νέα παιδιά και κατά πόσο μπορεί να στηριχθεί σε αυτά η ομάδα τα επόμενα χρόνια. Θα δούμε μία ομάδα υγιή αγωνιστικά που θα τη χαίρεται ο κόσμος».  

«Σωστή η κίνηση με τους μικρούς»

Στο ρόστερ του Ηρακλείου ανήκει από φέτος και ο Γιάννης Λιανός που έχει γίνει μόνιμος κάτοικος της πόλης λόγω δουλειάς. « Η καλύτερη επιλογή που μου δόθηκε είναι το Ηράκλειο. Είχα ενστάσεις λόγω της κατηγορίας, αλλά ο κοουτς και ο κ. Μπαξεβάνης με έπεισαν», εξηγεί ο πρώην φόργουορντ του ΟΦΗ, ενώ για τη νέα σεζόν τόνισε: «Στόχος είναι να πάρουν χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες παιδιά από το Ηράκλειο που είναι σε μικρή ηλικία και είναι μία σωστή κίνηση. Θεωρώ ότι τα υπόλοιπα παιδιά που είμαστε πιο έμπειροι μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε και να πετύχουμε μαζί κάτι καλό. Όσον αφορά την εμπειρίας θα είναι πιο δύσκολο, αλλά σαν όρεξη, σα δουλειά και σαν ενέργεια θα βοηθήσει και εμάς τους πιο έμπειρους».

«Δύσκολη προκληση»

Ο Μύρος Παπαδάκης από την πλευρά του επισήμανε: «Έχουν γίνει αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Πάμε σε ένα καινούργιο τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Θα γίνει μία μίξη από κάποιους καλούς και έμπειρους παίκτες με νεαρούς ταλαντούχους παίκτες που έχει το Ηράκλειο και ελπίζουμε να ανταποκριθούμε στη δύσκολη πρόκληση αυτή. Το Ηράκλειο έχει αρκετά παιδιά. Είναι μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στα παιδικοεφηβικά και είναι μία ευκαιρία και για τα παιδιά και για την ομάδα. Οι απαιτήσεις θα είναι παραπάνω αλλά θα είναι ευκαιρία για τους μικρούς και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Να τους βοηθήσουμε και να μας βοηθήσουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News