default-image

Νίκη με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό

Ποδόσφαιρο
Νίκη με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ανατροπή ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του Παναιτωλικού στην πρεμιέρα της Super League. Καρέλης και Μπεργκ οι σκόρερ για τους «πράσινους», ο Κάπελ άνοιξε το σκορ στο Αγρίνιο.

Δεν είχε την καλύτερη απόδοση ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο, όμως για δεύτερη φορά στο καλοκαίρι του 2015 έδειξε "μέταλλο" και έφυγε νικητής, με 2-1 επί του Παναιτωλικού!

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, χωρίς να χαρακτηρίζεται πολύ καλός, αξιοποίησε τις λεπτομέρειες (βλέπε λάθη των αντιπάλων) και πήρε τους τρεις βαθμούς!

Ο Παναθηναϊκός άρχισε πολύ δυνατά το παιχνίδι, με τους παίκτες του να μπαίνουν με ορμητικότητα στο γήπεδο! Ως αποτέλεσμα, έως το 10' είχαν χάσει τέσσερις ευκαιρίες για να σκοράρουν! Ο Καρέλης ήταν ο πρωταγωνιστής στις τρεις φάσεις, απειλώντας με δύο κεφαλιές και με μία κοντινή επαφή με τον ώμο, αλλά σε ισάριθμες περιπτώσεις ο Στεφανάκος επενέβη σωστά! Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε και ένα επικίνδυνο σουτ του Νίνη, ενώ μία κεφαλιά του Ταυλαρίδη κατέληξε άουτ.

Η "πράσινη καταιγίδα" του πρώτου δεκαλέπτου έληξε και ο Παναιτωλικός βγήκε από το καβούκι του στο 16', με ένα επικίνδυνο σουτ του Κάπελ. Με την πάροδο των λεπτών ο Παναιτωλικός πήρε τα ηνία και στο 28' ο Μαρκόφσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή, αλλά δεν μέτρησε ως γκολ γιατί ήταν οφσάιντ μετά την κεφαλιά του Κούσα. Στο 32' ο Κουτρουμάνος πάσαρε παράλληλα με δύναμη, αλλά δεν βρέθηκε συμπαίκτης του να σκοράρει!

Τελικά, οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν στα 42'! Ο Ουαρντά κέρδισε πέναλτι σε κράτημα από τον Ταυλαρίδη, ο Πάουλο το εκτέλεσε στην αριστερή γωνία του Στιλ, ο Άγγλος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κάπελ κινήθηκε γρηγορότερα απ' όλους και με πλασέ, σκόραρε! Μετά από δύο λεπτά ο Κάπελ άγγιξε το δεύτερο προσωπικό τέρμα, αλλά το πλασέ του σε κίνηση απέκρουσε ο Στιλ. Ένα σουτ του Πράνιτς στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, όπως το πρώτο: με ευκαιρία! Ο Νάνο έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Μπεργκ προ κενής εστίας, έβαλε λάθος το πόδι του. Όμως, το γκολ ήρθε στο 51', όταν ο Στεφανάκος έκανε κακή πάσα με τα χέρια, ο Μπεργκ έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πάσαρε παράλληλα στον Καρέλη, ο οποίος "νίκησε" τον Στεφανάκο και ισοφάρισε!

Συνέχισε με ένταση ο Παναθηναϊκός και στο 57' έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπεργκ με κεφαλιά-πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Καρέλη, όμως αυτός άργησε χαρακτηριστικά και έδωσε στον Κούσα τη δυνατότητα να τον σταματήσει. Η ίδια συνεργασία επαναλήφθηκε στο 60' αλλά και πάλι ο Καρέλης άνοιξε το κοντρόλ του και δεν μπόρεσε καν να σουτάρει.

Με πρωτεργάτη τον Κάπελ, ο Παναιτωλικός άρχισε να επιτίθεται εκ νέου και ο Ολλανδός είχε δύο απειλητικά σουτ. Ο ρυθμός έπεσε, με τον Ουαρντά να έχει ένα σουτ στην αγκαλιά του Στιλ στο 70'. Η επόμενη ευκαιρία άνηκε στον Παναθηναϊκό με ένα γυριστό του Πράνιτς στο 77', το οποίο κατέληξε λίγο άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Καρέλης στις ευκαιρίες που του δόθηκαν, το πέτυχε ο Μπεργκ στο 84'! Ο Σάντσεθ έκανε το γέμισμα από την άμυνα, ο Κούσας έκανε κάκιστο διώξιμο, ο Σουηδός μπήκε στην περιοχή και με πλασέ "εκτέλεσε" τον Στεφανάκο! Ο Παναιτωλικός έπαιξε τα ρέστα του, αλλά στο 92' ο Στιλ είχε εξαιρετική επέμβαση στο συρτό σουτ του Βιγιαφάνες και κράτησε τη νίκη για το Τριφύλλι!

Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κέβιν, Κούσας, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος (78' λ.τ. Ρουσκουγέδα), Μαρκόβσκι, Μπεχαράνο, Πάουλο (73' Καμαρά), Ουάρντα (86' Βιγιαφάνες)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (73' Σάντσεθ), Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (73' Πέτριτς), Καρέλης, Μπεργκ (83' Καλτσάς)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News