default-image

Επίθεση στην UEFA από τον Αλαφούζο

Ποδόσφαιρο
Επίθεση στην UEFA από τον Αλαφούζο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέση πήρε ο Γιαννης Αλαφούζος για τον τρόπο που χειρίζεται η UEFA την υπόθεση σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μιλώντας στην εφημερίδα «Sun».

Ολομέτωπη επίθεση στην UEFA για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί την υπόθεση που αφορά όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξαπέλυσαν τόσο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης μέσω δηλώσεών τους στη «Sun».

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η UEFA δεν έχει διεξάγει τη δική της έρευνα, ενώ τόνισε ότι από τη στιγμή που η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επιτρέπει στον Ολυμπιακό να αγωνίζεται στο Champions League δεν εκπληρώνει το καθήκον της απέναντι στους απανταχού φιλάθλους.

«Με εκπλήσσει που η UEFA δεν έχει διεξάγει τη δική της έρευνα για να επιβεβαιώσει αυτά που υποτίθεται ότι συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η UEFA δεν έχει εκπληρώσει το καθήκον της απέναντι στους απανταχού φιλάθλους, επιτρέποντας τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League», τόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Με ανάλογο ύφος καυτηριάζει τη στάση της UEFA στο συγκεκριμένο θέμα ο πρόεδρος του «Δικεφάλου», υπογραμμίζοντας ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία πρέπει να λειτουργεί προληπτικά.

«Μία ρυθμιστική αρχή ενός κλάδου, όπως η UEFA, η οποία λειτουργεί ως ο προστάτης αυτού του κλάδου, πρέπει να ενεργεί προληπτικά. Όχι να περιμένει τους πληροφοριοδότες και τις καταγγελίες για να δράσει, αλλά να εξασφαλίζει ότι οι συμμετέχοντας στις διοργανώσεις της, ανταποκρίνονται με τα ηθικά και τα δεοντολογικά στάνταρντ. Μέχρι στιγμής αυτά δεν τα έχουμε δει από την UEFA», ανέφερε ο Ιάκωβος Αγγελίδης.

Οι δηλώσεις των δύο ανδρών φιλοξενούνται στο πλαίσιο ενός αφιερώματος που έχει επιμεληθεί η «Sun» και συγκεκριμένα ο ανταποκριτής διεθνούς ποδοσφαίρου, Άντονι Καστρινάκη.

Το κείμενο έχει τίτλο «Το παζλ του Πλατινί» και συμπληρώνει «Ελληνικές ερωτήσεις για τα στημένα».

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος τονίζει ότι ο Μισέλ Πλατινί προσωπικά και γενικότερα η UEFA αντιμετωπίζουν κατηγορίες για το ότι δεν έχουν κάνει το παραμικρό για το θέμα των στημένων αγώνων στην Ελλάδα που αν αποδειχθεί θα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στησίματος αγώνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τονίζεται ότι παρά τις κατηγορίες που υπάρχουν σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάσισε ότι δεν υπάρχει λόγος αποκλεισμού από τις διοργανώσεις της UEFA ενώ γίνεται αναφορά στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη και ότι είναι γιος του αντιπροέδρου των «ερυθρολεύκων», Σάββα Θεοδωρίδη.

Σημειώνει ότι αυτό το γεγονός είναι βέβαιο ότι μπορεί να προκαλέσει αμηχανία, αν αποδειχθεί ότι οι ισχυρισμοί για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι αληθείς, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν υπονοεί κάτι το μεμπτό.

Τέλος, επιχειρείται ένας παραλληλισμός της υπόθεσης με τη φερόμενη εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα με αυτή της Φενέρμπαχτσε. Ο σύλλογος της Τουρκίας αντιμετώπισε κατηγορίες για στήσιμο αγώνων το 2011 και η UEFA τότε είχε προειδοποιήσει ότι αν η Φενέρ συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στη συνέχεια οι παράγοντές της καταδικάζονταν στα δικαστήρια, η χώρα θα ήταν αντιμέτωπη με τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας απέσυρε τη Φενέρ πριν οι παράγοντές της αποδειχθούν ένοχοι και καταδικαστούν, με τον Άντονι Καστρινάκης να αναρωτιέται για ποιο λόγο η UEFA δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση με την ΕΠΟ και τον Ολυμπιακό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News