default-image

Προκρίθηκε μόνο η Κυριακοπούλου στον τελικό

Σπορ
Προκρίθηκε μόνο η Κυριακοπούλου στον τελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο η Νικόλ Κυριακοπούλου κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ γυναικών καθώς η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν σε κακή μέρα και δεν τα κατάφερε.

Την πρόκριση της σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος - για δεύτερη φορά στην καριέρα της - πανηγύρισε σήμερα η Νικόλ Κυριακοπούλου, που μετά το Νταεγού θα αγωνιστεί και στον τελικό του επί κοντώ στη διοργάνωση του Πεκίνου.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έκανε το πρώτο μέρος της δουλειάς της και με άλμα στα 4,55 μ. "έκλεισε" μια θέση για τον τελικό της Τετάρτης.

Η 29χρονη χρειάστηκε δύο άλματα για να ξεμπερδέψει με την διαδικασία του προκριματικού, στα 4,45 μ., όπου ξεκίνησε τον αγώνα της και στα 4,55 μ., όπου τελικά τον τελείωσε.

Ο πήχης δεν ανέβηκε στα 4,60 μ. (όριο), καθώς την πρόκριση πήραν οι 14 αθλήτριες, που ξεπέρασαν τα 4,55 μέτρα. Ανάμεσα σε αυτές δεν ήταν  Κατερίνα Στεφανίδη, που έμεινε στα 4,45 μ., ύψος που δεν ήταν αρκετό να της δώσει την πρόκριση. Ο αποκλεισμός της Στεφανίδη, η οποία ήταν από τα φαβορί ακόμη και για μετάλλιο, ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη του προκριματικού. Εκτός τελικού έμεινε και η Σίλκε Σπίγκελμπουργκ, που φέτος προσπάθησε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, ύστερα από το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού.

Η Κυριακοπούλου στον τελικό της Τετάρτης θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τη συμμετοχή. Με 4,83 μ. είναι η δεύτερη αθλήτρια φέτος στον κόσμο, σε μια σεζόν, που την χαρακτηρίζει η σταθερότητα σε μεγάλη ύψη και της επιτρέπει να κάνει πολλά σχέδια.

"Ο προκριματικός πάντα έχει πίεση και μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Όλα πήγαν καλά. Τώρα υπάρχει μπροστά ο τελικός, ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας", δήλωσε η Κυριακοπούλου με το τέλος του αγώνα.

Οι 14 του τελικού

Στρουτς (Γερμανία) 4,55 μ., Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,55 μ., Μούρερ (Βραζιλία) 4,55 μ., Μπένγκστον (Σουηδία) 4,55 μ., Μπράντσόου (Μ. Βρετανία) 4,55 μ., Ρίζιχ (Γερμανία) 4,55 μ., Νινάκεν (Φινλανδία) 4,55 μ., Μέιγερ (Σουηδία) 4,55μ., Σίλβα (Κούβα) 4,55 μ., Σουρ (ΗΠΑ) 4,55 μ., Σιντόροβα (Ρωσία) 4,55 μ., Λι (Κίνα) 4,55 μ.

Πήρε εμπειρίες η Αναγνωστοπούλου

Την εμπειρία της πρώτης συμμετοχής σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βίωσε σήμερα η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Η 24χρονη αθλήτρια συμμετείχε στον προκριματικό της δισκοβολίας και με καλύτερη βολή στα 58,20 μ. κατέλαβε την 12η θέση στο γκρουπ της και την 23η στο σύνολο.

Η Αναγνωστοπούλου ξεκίνησε τον αγώνα της στα 55,23 μ., ενώ ήταν άκυρη την τρίτη της βολή. Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού σημείωσε η Ντένια Καμπαλιέρο με 65,15 μ., ενώ δεύτερη ήταν η Σάντρα Πέρκοβιτς με 64,51 μέτρα.

Ο Τζέφ Χέντερσον έκανε ένα άλμα στο μήκος, το οποίο μετρήθηκε στα 8,36 μ., ενώ η δεύτερη προσπάθεια του Γκρεγκ Ράδερφορντ στον προκριματικό ήταν στα 8,25 μέτρα. Οι δύο αθλητές ήταν οι μοναδικοί που έπιασαν το όριο των 8,15 μέτρων. Ενα έγκυρο άλμα είχε ο Κότσο  Μοκοένα στα 7,98 μ., όσο και Ράντεκ Γιούσκα, με τον οποίο έκλεισε η 12άδα του τελικού, καθώς ο Τσέχος είχε μία ακόμη έγκυρη προσπάθεια στα 7,50 μέτρα/

Την κορυφαία επίδοση στον προκριματικό των 400 μ. σημείωσε  η Αλισον Φίλιξ με 50.60.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News