default-image

Ισοφάρισε στις καθυστερήσεις η Βέροια

Ποδόσφαιρο
Ισοφάρισε στις καθυστερήσεις η Βέροια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο φινάλε είχε το παιχνίδι ανάμεσα στη Βέροια και τον ΠΑΣ Γιάννενα με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 90+2 παίρνοντας τον πολύτιμο βαθμό.

Εξαιρετικό παιχνίδι στην Ημαθία από δύο ομάδες που μπορούν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο και να προσφέρουν θέαμα στη Super League. Από τη μία μια Βέροια με ποιοτικό σύνολο, το οποίο ακόμα δεν έχει βρει συνοχή και χημεία, και από την άλλη ο ΠΑΣ, που δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου με πέρυσι. Ένα υλικό με ομοιογένεια.

Η νίκη θα μπορούσε να είχε κατακτηθεί και από τις δύο ομάδες, βάσει των ευκαιριών που χάθηκαν. Η Βέροια θα πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένη που απέφυγε την ήττα, ενώ ο ΠΑΣ πικραμένος για την εξέλιξη που σημειώθηκε, καθώς κρατούσε στα χέρια του το τρίποντο. Η αδράνεια στην άμυνα και η λανθασμένη έξοδος του Βελλίδη είχαν ως αποτέλεσμα το τελικό 1-1.

Η εκκίνηση για την ομάδα της Ημαθίας ήταν εκρηκτική. Κλεισμένος στο μισό γήπεδο ο ΠΑΣ, με Αμπντούν, Μαγιέφσκι και Γιουσούφ να επιχειρούν να "τρυπήσουν" την άμυνα των φιλοξενούμενων. Κυρίως ο πρώτος γινόταν αποδέκτης της μπάλας, επιδιώκοντας με την άψογη τεχνική του κατάρτιση να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα της ομάδας των Ιωαννίνων.  Πολλές μπάλες όμως πήγαιναν και στον Πολωνό Μαγιέφσκι, ο οποίος έδειξε πως από το πουθενά μπορεί να σκοράρει, όπως στη φάση του 40'. Την ώρα που όλοι περίμεναν ότι θα δώσει πάσα, δίχως να έχει οπτικό πεδίο προς την εστία του Βελλίδη επιχείρησε σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η ομάδα της Ηπείρου πατούσε καλύτερα στο γήπεδο όσο κυλούσε ο χρόνος και η... ασφυκτική πίεση των πρώτων λεπτών κόπασε έπειτα από ένα 15λεπτο. Πολύ προσεκτική στην άμυνα η ομάδα της Ηπείρου, που κλήθηκε να τα βγάλει πέρα με μια άκρως ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή. Η "Βασίλισσα του Βορρά" είχε σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος τον έλεγχο, αλλά κλασική ευκαιρία δεν σημείωσε. Την ουσία την είχε ο ΠΑΣ, που κόντρα στη ροή του ματς κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Τσάβες στο 43 επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Καντιμοίρης έδιωξε δύσκολα, αλλά ο Ακόστα που παραμόνευε πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Τεράστια ευκαιρία για το 0-2 στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους για τον ΠΑΣ. Εκπληκτική, έξυπνη πάσα του Τσάβες στον Μανιά, ο οποίος δεν κοντρόλαρε, παρά σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Καντιμοίρη. Κενά στο χώρο της μεσαίας γραμμής εκ μέρους της Βέροιας, με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου.

Η Βέροια έπρεπε να ανέβει για να ισοφαρίσει, με αποτέλεσμα οι Ηπειρώτες να βρίσκουν χώρους στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές ο Τσάβες, στο 56', βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του κόντραρε και χάθηκε η ευκαιρία. Για τους "κυανέρυθρους" ακολούθησαν τρεις σημαντικές στιγμές. Η σέντρα του Αμπντούν που εξουδετερώθηκε δύσκολα από τον Βελλίδη στο 59', το βολέ του Μαγιέφσκι στο 60' που πέρασε ελάχιστα άουτ, αλλά και το σουτ του Γιουσούφ μέσα από την περιοχή στο 64', το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ.

Ο Γεωργιάδης ανακάτεψε την τράπουλα, έβγαλε αμυντικό μέσο (Όστοϊτς) για να περάσει επιθετικό μέσο (Μερεμπασβίλι), άλλαζε πλευρές τους εξτρέμ του, στην προσπάθεια να λυγίσει η άμυνα του ΠΑΣ και να δεχτεί το γκολ της ισοφάρισης. Αφού οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλές ευκαιρίες στην αντεπίθεση για να "καθαρίσουν" το ματς, με Τσάβες (80') και Σαπαλίδη (83') και Ακόστα (88'), η Βέροια γλίτωσε την ήττα στις καθυστερήσεις. Ο Ναζλίδης εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Βελλίδη και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

ΒΕΡΟΙΑ (Γ. Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Εντζεγκουέλε, Μαραγκός, Νάστος, Όστοϊτς (61' Μερεμπασβίλι), Βεργώνης, Μαγιέφσκι (73' Τάτος), Αμπντούν, Γιουσούφ (87' Μάνος), Ναζλίδης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετεράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Μπέριος, Τσουκαλάς, Ακόστα, Τσάβες (90'+1' Κοζορώνης), Ίλιτς (70' Γιάκος), Μανιάς (81' Σαπαλίδης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News