Αθλητισμός

Πέμπτη στην κόσμο η Εθνική νέων γυναικών

Στην 5η θέση περιορίστηκε η Εθνική μας ομάδα πόλο των νέων γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, αλλά στο ματς κατάταξης (5η-6η θέση) έδειξε ότι άξιζε να προχωρήσει παραπέρα. Νίκησε άνετα με 12-7 την Ιταλία και τερμάτισε 5η στο  τουρνουά.

Η Εθνική είχε σε μεγάλη μέρα την Ελευθερία Πλευρίτου που σκόραρε τα επτά από τα 12 γκολ, τα 4 βέβαια με πέναλτι, αλλά και μερικά εντυπωσιακά. Εκπληκτική για άλλη μια φορά ήταν η τερματοφύλακας Χρυσή Διαμαντοπούλου που κατέβασε τα ρολά.

Το ματς ήταν ντέρμπι στα τρία πρώτα οκτάλεπτα όπου ήταν χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα δεν είχε κερδίσει αποβολές, αλλά μόνο πέναλτι. Αντίθετα η Ιταλία κέρδιζε αποβολές , αλλά η ελληνική άμυνα ήταν καλή. Στην τελευταία περίοδο, πάντως, η ομάδα μας επικράτησε κατά κράτος ξέφυγε και με 12-5 στο σκορ και κλείδωσε τη νίκη με το τελικό 12-7.

Η Ελλάδα είχε 2/2 παίκτη παραπάνω, 4/4 πέναλτι, 3 φουνταριστό, 3 περιφέρεια. Η Ιταλία είχε 4/9 με παίκτη παραπάνω, 3 περιφέρεια.

Οκτάλεπτα: 2-2, 1-1, 3-2, 6-2.

Ελλάδα (Μορφέσης): Ε. Πλευρίτου 7, Ξενάκη 3, Σ. Χαραλαμπίδου 1, Νιαρχάκου 1.

Ιταλία (Ζίτσα): Γκαλάρντι 1, Ιωάννου 1, Μαρλέτα 2, Γκρανολάτι 2, Μορβίλο 1.

Σχόλια