Αθλητισμός

Χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο η πρεμιέρα και η Football League

Αλλαγή προέκυψε όσον αφορά στα ηλεκτρονικά εισιτήρια που πρέπει να εφαρμοστούν στα ελληνικά γήπεδα. Όπως έκανε γνωστό η κυβέρνηση η 1η αγωνιστική της Super League θα διεξαχθεί χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ απαλλάσσεται από το μέτρο η Football League για την τρέχουσα σεζόν.

Διαφοροποιήσεις για τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την αντιμετώπιση της βίας ανακοίνωσαν το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα γίνει από τις 31 Αυγούστου. Οπότε, δεν συμπεριλαμβάνεται η πρώτη αγωνιστική της Super League, που θα διεξαχθεί τριήμερο 22, 23 και 24 Αυγούστου.

Παράλληλα, δεν θα ισχύσει για όλη τη σεζόν στην Football League. Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί τα τουρνικέ.

Η ανακοίνωση

«Με κοινές υπουργικές αποφάσεις που συνυπογράφουν ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ιωάννης Πανούσης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής καθορίζονται οι όροι εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος για την έκδοση, διάθεση και έλεγχο της διακίνησης των ονομαστικών/αριθμημένων εισιτηρίων και της εγκατάστασης και λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του συστήματος εποπτείας, σύμφωνα με τις διατάξεις των ΚΥΑ θα ξεκινήσει από τις 31-8-15.

Έως 31 Οκτωβρίου του 2015 καθίστανται υποχρεωτική η τοποθέτηση και λειτουργία των μεταλλικών κατασκευών ελέγχου μεμονωμένης εισόδου φιλάθλων (τουρνικέ).

Από την εφαρμογή των εν λόγω συστημάτων (ηλεκτρονικού εισιτηρίου και καμερών) εξαιρείται η Football League για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

Επίσης από 1/1/16 εφαρμόζεται και η κάρτα φιλάθλου.

Οι αποφάσεις έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, Αριθμοί Φύλλων».

Σχόλια