default-image

Σκόραρε ο Φαν Πέρσι, φωνάζουν στον Ατρόμητο

Ποδόσφαιρο
Σκόραρε ο Φαν Πέρσι, φωνάζουν στον Ατρόμητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γκολ του Φαν Πέρσι στο 89' έκρινε το τελικό 0-1 υπέρ της Φενέρμπαχτσε απέναντι στον Ατρόμητο που διαμαρτύρεται για φάουλ του Ολλανδού στην προσπάθειά του να σκοράρει, αλλά και για δύο πέναλτι που δεν του δόθηκαν.

Με διάταξη 4-2-3-1 κατέβηκε ο Ατρόμητος, έχοντας τον Γκορμπούνοφ στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα τον Κιβρακίδη, αριστερά τον Μπιτόλο και στο κέντρο της άμυνας τους Φυτανίδη και Λαζαρίδη. Οι Γοδόι και Ουσέρο στο κέντρο, ο Πίτου Γκαρσία πίσω από τον Ναπολεόνι, ενώ στις δυο πτέρυγες οι Ουμπίδες και Μαρσελίνιο. Στον αντίποδα, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έμεινε στον πάγκο από τον Βίτορ Περέιρα, ο οποίος ήθελε να τον προφυλάξει και να μην τον βάλει κατευθείαν στα βαθιά μετά τον τραυματισμό του.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με... ορμή στο ματς και με διάθεση να κοιτάξουν στα μάτια τους Τούρκους, ελέγχοντας το ρυθμό του αγώνα. Είχαν κάποιες καλές προσπάθειες με τους Πίτου Γκαρσία (4') και Κιβρακίδη (14'), ενώ η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς έγινε στο 18' για την Φενέρ. O Οζμπαϊρακλί έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, μπήκε μέσα στην περιοχή, γύρισε στον Σο, ο οποίος όμως δεν βρήκε την μπάλα, με τους αμυντικούς του Ατρόμητου να απομακρύνουν. Πέντε λεπτά μετά, ο Νανί συνεργάστηκε με Φερναντάο και Σο, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ευτυχώς δεν βρήκε στόχο.

Το δίλεπτο 29'-30' ήταν εκρηκτικό, αφού πρώτα η ομάδα του Περέιρα είχε δοκάρι, όταν ο Φερναντάο έκανε την κεφαλιά μετά την σέντρα του Κανέρ, υποχρεώνοντας τον Γκορμπούνοφ σε επέμβαση και την μπάλα να βρίσκει το δεξί του δοκάρι, ενώ ακολούθησε το ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Ναπολεόνι με τον Βολκάν μετά την μπαλιά του Ουμπίδες, όμως ο Τούρκος τερματοφύλακας... έκρυψε το τέρμα με το πελώριο κορμί του, κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

Στο 39', οι παίκτες του Ατρομήτου διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για πέναλτι σε τράβηγμα του Κανέρ στον Μαρσελίνιο. Το ριπλέι ήταν διαφωτιστικό, καθώς ο Τούρκος αμυντικός τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα του Βραζιλιάνου άσου. Κραυγαλέο λάθος του Ντανιέλε Ορσάτο που έχασε την φάση, ενώ πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια ο Γκορμπούνοφ έκανε την επέμβαση του αγώνα σε κοντινή κεφαλιά του Σο. Γκολ μπορεί να μην υπήρξε στο πρώτο μέρος, εντούτοις και οι δυο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ουσέρο (90' Εμπό), Πίτου Γκαρσία (85' Λε Ταλέκ), Γοδόι, Ουμπίδες, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο (76' Μπρίτο).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Περέιρα): Βολκάν, Σόουζα, Σο (80' Φαν Πέρσι), Φερναντάο, Ντιέγκο, Μεϊρέλες (71' Τοπάλ), Νανί (87' Σεν), Οζμπαϊρακλί, Άλβες, Αμπντουλάγιε, Κανέρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News