default-image

Έπιασε θέση στους ομίλους ο ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
Έπιασε θέση στους ομίλους ο ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φύλλο και φτερό έκανε την Μπρόντμπι ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το Europa League. Ο Δικέφαλος έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και συνέτριψε τους αντιπάλους του με 5-0 «σφραγίζοντας» από σήμερα την πρόκριση στους ομίλους.

Το ματς δεν χωρά σε πολύ μεγάλη κριτική. Όταν ο Πέλκας… κάνει σακούλα στον Άγκερ και δευτερόλεπτα μετά ο Μακ κάνει το 1-0, το πάρτι έχει αρχίσει. Μακ, Πέλκας, Κάτσε και Κωνσταντινίδης συνέθεσαν μία απίστευτη τετράδα και από κοντά τους ακολούθησαν και οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΟΚ. Κάπως έτσι ήρθε το χατ-τρικ του Σλοβάκου, το πανέμορφο γκολ του Πέλκα, το παρθενικό τέρμα του Ροντρίγκες και τα δύο δοκάρια του Κάτσε (ένα με φάουλ και ένα με πέναλτι) που θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν ακόμη πιο ψηλά το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ αποθεώθηκε στο φινάλε από τον κόσμο που εφηύρε και τον… πανηγυρισμό-σεισμό  με ολόκληρη τη θύρα 4 να χτυπά καρεκλάκια και σε μία εβδομάδα θα πάει στην Κοπεγχάγη, απλά για το τυπικό της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με απόλυτη κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να επιβάλει τον ρυθμό του με καλή κυκλοφορία, σε αργό τέμπο βέβαια. Η Μπρόντμπι μπήκε πιο παθητικά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού.

Η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ ήρθε στο 6ο λεπτό, όταν ο Τζιόλης πέρασε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Κίτσιου, με τον τελευταίο να προλαβαίνει να βρει τη μπάλα, όμως τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 11΄ ο Μακ μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή της Μπρόντμπι από αριστερά, όμως το γύρισμά του δεν βρήκε συμπαίκτη, με την άμυνα των Δανών να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 15ο λεπτό ο "Δικέφαλος" έχασε σπουδαία ευκαιρία, με το πλασέ του Μακ να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι, έπειτα από όμορφη κάθετη πάσα του Κάτσε, ενώ τη μπάλα βρήκε και ο γκολκίπερ των Δανών, παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 17΄ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του Ρόμπερτ Μακ. Ο Πέλκας έκανε υπέροχη τρίπλα κάτω από τα πόδια, αποφεύγοντας τον αντίπαλό του με τρομερή «ποδιά», μοίρασε δεξιά στον Κωνσταντινίδη κι εκείνος βρήκε τον Μακ μέσα στην περιοχή με ωραία πάσα. Ο Σλοβάκος έκανε εξαιρετική κίνηση και βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Μπρόντμπι, πλασάροντας εύστοχα, στα δύχτια.

Στο 22΄ ο Κάτσε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με φοβερή εκτέλεση φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή.  Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός μετά το πρώτο δεκάλεπτο, δημιουργώντας ωραίες φάσεις και παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο επιθετικά. Η Μπρόντμπι προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς μετά το 25΄ με τον ΠΑΟΚ να κατεβάζει ρυθμούς, ελέγχοντας ωστόσο το παιχνίδι, δίχως να απειλείται. Επίσης, παρατηρήθηκε μία αλλαγή θέσεων με τον Γκάρι Ροντρίγκες να μεταφέρεται δεξιά στην επίθεση και τον Μακ να πηγαίνει αριστερά, καθώς ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έδειχνε καλύτερος στο να συγκλίνει με το δεξί πόδι. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο εξακολουθούσε να έχει συντριπτικά ποσοστά κατοχής.

Στο 35΄ ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με ένα φανταστικό γκολ του Δημήτρη Πέλκα. Ο Μακ κέρδισε μονομαχία πάνω στη γραμμή από το δεξιά, μοίρασε την ασίστ στον νεαρό μεσοεπιθετικό κι εκείνος πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ στην απέναντι γωνία, από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Πραγματικά εκπληκτικό γκολ από τον Πέλκα, με την Τούμπα να «σηκώνεται στο πόδι» σε εκείνο το σημείο, αποθεώνοντας την ομάδα. Από κει και έπειτα, επικράτησαν κάποια νεύρα στο παιχνίδι, δίχως κάποια μεγάλη φάση, με το 2-0 να παραμένει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο ελέγχοντας και πάλι το ρυθμό. Στο 51΄ ο Γκάρι Ροντρίγκες πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ με πλασέ από τη μικρή περιοχή, έπειτα από ασίστ - έτοιμο γκολ του Ρόμπερτ Μακ. Την ωραία πάσα στον Σλοβάκο που μπήκε ολομόναχος στην περιοχή είχε δώσει ο Κωνσταντινίδης.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν να γίνουν απειλητικοί. Η αλήθεια είναι ότι και ο Τούντορ είχε στο μυαλό του να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ δεν έβγαζε καλές φάσεις. Στο 74΄ ο Μαλεζάς πήρε καλή κεφαλιά μετά από κόρνερ, όμως κατέληξε στον Ρένοβ

Στο 80΄ και στο 82΄ ο Μακ πέτυχε το τέταρτο και το πέμπτο γκολ του ΠΑΟΚ, κάνοντας χατ-τρικ, ενώ είχε και δύο ασίστ. Και τα δύο γκολ ο Σλοβάκος τα πέτυχε σε τετ α τετ, με την άμυνα της Μπρόντμπι να τα έχει χαμένα. Στο πρώτο πλάσαρε εξαιρετικά, ενώ στο δεύτερο πέρασε και τον τερματοφύλακα σκοράροντας σε κενή εστία. Στο 86΄ ένα σουτ του Κίτσιου πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Μαλεζάς, Βίτορ, Κόστα, Κωνσταντινίδης (Κοροβέσης 84΄), Κίτσιου, Τζιόλης, Μακ, Ροντρίγκες (Μυστακίδης 72΄), Πέλκας (Σαββίδης 66΄), Κάτσε.

Μπρόντμπι: Ρένοβ,  Άλμπρεχτσεν, Χολστ (Ντούμιτς 42΄), Λάρσον, Ντουρμίσι, Άγκερ, Έρνσκοβ, Φίρι (Νόργκααρντ 75΄), Πούκι, Έρικσον, Ελμάντερ (Σβαρτς 58

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News