default-image

Τεράστια πρόκληση για τον Ατρόμητο η Φενέρ

Ποδόσφαιρο
Τεράστια πρόκληση για τον Ατρόμητο η Φενέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του βρίσκεται ο Ατρόμητος, ο οποίος υποδέχεται απόψε στο Περιστέρι (21:00, Novasports 1) την Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέιρα στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα play offs του Europa League.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή κόντρα σε μία ομάδα με σπουδαίους ποδοσφαιριστές που έχει ως στόχο την κατάκτηση του τουρκικού πρωταθλήματος και παράλληλα τη διάκριση στην Ευρώπη. Ο Ατρόμητος, ωστόσο, κατάφερε να αποκλείσει την ΑΙΚ Στοκχόλμης στην προηγούμενη φάση και ξέρει από… θαύματα.

Ένα επιπλέον κίνητρο για τον Ατρόμητο αποτελεί η κατάταξη της Ελλάδας στην ειδική βαθμολογία της UEFA, καθώς κυνηγάμε τη 12 θέση που βρίσκεται τώρα η Τουρκία ή στη χειρότερη τη 13η που είναι η Τσεχία.

Το καλό είναι πως οι Τούρκοι συνεχίζουν με τρεις ομάδες, ενώ εμείς έχουμε πέντε (χωρίς να έχουν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους ο Ολυμπιακός και ο Αστέρα), με τη διαφορά αυτή τη στιγμή να είναι 3.200 βαθμοί (με τη νίκη να είναι 200 βαθμοί, την ισοπαλία 100, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους πρόκρισης στην επόμενη φάση) και χρειαζόμαστε συνολικά 16 νίκες!

Όπως γίνεται αντιληπτό, μία πρόκριση του Ατρόμητου επί της Φενέρ θα έχει πολλαπλά οφέλη στην κατάταξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τη χώρα μας.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο κ. Γρηγορίου αναμένεται να παρατάξει με 4-2-3-1 τους «κυανόλευκους» απέναντι στους Τούρκους. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γκορμπούνοφ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κιβρακίδη, Φυτανίδη, Λαζαρίδη και Μπιτόλο. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Γοδόι και ο Ουσέρο, με τον Μαρσελίνιο και τον Ούμπιντες στα άκρα. Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Γκαρσία, ενώ ο Ναπολεόνι θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπάρκας, Κούρος, Θεολόγου, Νάτσος, Λημνιός, Μπάλλας, Έμποου, Μπρίτο και Λε Ταλέκ.

Από την πλευρά του, ο Περέιρα – που έκανε παράπονα για τον αγωνιστικό χώρο στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου – θα παρατάξει με το ίδιο σύστημα τη Φενέρ.

Ο Βολκάν θα υπερασπιστεί την εστία της τουρκικής ομάδας, με τους Οζμπαϊρακλί, Μπα, Τσενέρ και Άλβες να παίζουν μπροστά του. Τοπάλ και Σόουζα θα αγωνιστούν ως αμυντικά χαφ, ενώ οι Νάνι, Ντιέγκο και Σο θα αποτελέσουν την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή των Τούρκων. Ο Φερναντάο θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Φαμπιάνο, Ερτουγκρούλ Τασκιράν, Γκοκχάν Γκιονούλ, Σανέρ Ερκίν, Μίχαλ Κάντλετς, Καλντιρίμ, Χακάν Τσινεμρέ, Σιμόν Κίαερ, Ραούλ Μεϊρέλες, Αλπέρ Ποτούκ, Ζεϊμπέκ, Βολκάν Σεν, Μεχμέτ Τοπάζ και Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News