default-image

Προβάδισμα για Βαλένθια, σπουδαίο διπλό η Σαχτάρ

Ποδόσφαιρο
Προβάδισμα για Βαλένθια, σπουδαίο διπλό η Σαχτάρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βαλένθια νίκησε 3-1 την Μονακό του Ζαρντίμ, η Σέλτικ επιβλήθηκε 3-2 της Μάλμε, ενώ η Σαχτάρ πέρασε με 1-0 από την Βιέννη επί της Ραπίντ. Ψυχρολουσία στο τέλος για Βασιλεία, μεγάλο διπλό για Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Μπορεί να μην έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά πηγαίνει με τις πιθανότητες να είναι σαφώς με το μέρος της στη ρεβάνς, με φόντο την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Η Βαλένθια επιβλήθηκε με 3-1 της Μονακό στο "Μεστάγια" για τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και σε κάθε περίπτωση είναι ανοιχτή ακόμα η πρόκριση.

Οι "νυχτερίδες" έχουν τον πρώτο λόγο, αφού πηγαίνουν για... τρία αποτελέσματα στο "Πριγκιπάτο" (νίκη, ισοπαλία και ήττα με ένα γκολ). Το σίγουρο είναι πάντως ότι η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί και έχει αποδείξει πως διαθέτει το μέταλλο για να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα.

Οι Λεβαντίνοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4' με τον Ροντρίγκο, αλλά η Μονακό απάντησε ακριβώς στο ίδιο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου (49'), πετυχαίνοντας το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ για τους Μονεγάσκους. Ο Παρέχο στο 59' έκανε το 2-1, με τον Φεγκουλί στο 86' να διαμορφώνει το τελικό σκορ και να δίνει μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του.

Άλωσε την Βιέννη η Σαχτάρ

Η Σαχτάρ δείχνει έτοιμη να... καθαρίσει και την Ραπίντ Βιέννης μετά την Φενέρμπαχτσε, αφού πήρε μεγάλο διπλό μέσα στην αυστριακή πρωτεύουσα. Ο Μάρλος στο 44' πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους Ουκρανούς, που κράτησαν το μηδέν και πέρασαν με 1-0, έχοντας μεγάλο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Ντόνετσκ. Η Σαχτάρ είναι καλύτερη και από την ίδια θα κριθεί η πρόκριση.

Όσο για την Βασιλεία, αν και φαινόταν ότι θα έκανε την ολική ανατροπή με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην έδρα της, τελικά ισοφαρίστηκε στο 95'  και είναι πλέον πολύ δύσκολη η ρεβάνς στο Ισραήλ για τους Ελβετούς. Ο Ζάχαβι άνοιξε το σκορ στο 31' για τη Μακάμπι, όμως η Βασιλεία απάντησε γρήγορα, αφού στο 39' ο Ντελγκάδο έκανε το 1-1. Στο 88', ο Εμπολό... δεν είχε τον τελευταίο λόγο (έγινε το 2-1 για την ομάδα του), καθώς με δεύτερο γκολ του Ζάχαβι στο 95' διαμορφώθηκε το 2-2 και η Μακάμπι έχει το πάνω χέρι.

Μικρό προβάδισμα για Σέλτικ

Η Σέλτικ νίκησε με 3-2 την Μάλμε, όμως ο αγώνας στη Σουηδία θα είναι πολύ δύσκολος για την πρωταθλήτρια Σκωτίας. Στην Γλασκώβη, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Γκρίφιτς στο 3' και στο 11' ο Μπίτον έκανε το 2-0. Αν και έμοιαζε πως οι "Κέλτες"  θα είχαν εύκολο βράδυ, η Μάλμε μείωσε με τον Μπέργκετ (52'), ο Γκρίφιτς και πάλι στο 62' έκανε το 3-1, το οποίο όμως δεν ήταν το τελικό σκορ. Με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 94', ο Μπέργκετ μείωσε στο γκολ (3-2) και κράτησε όρθια την ομάδα του ενόψει του δεύτερου αγώνα.

Τέλος, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ κατάφερε να περάσει από την έδρα της Σκεντερμπέου και να είναι το μεγάλο φαβορί για να περάσει στους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Σκέμπι με εκτέλεση φάουλ στο 37' έκανε το 1-0, αλλά ο Σουντάνι στο 66' και ο Πίβαριτς στο 93' έκαναν την ανατροπή και χάρισαν ένα σπουδαίο διπλό στην πρωταθλήτρια Κροατίας, που θα πρέπει να "αυτοκτονήσει" για να μην δώσει το παρών στους ομίλους του Champions League.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News