default-image

Κόπηκε ο Σαρικόπουλος, μπήκε ο Σπανούλης

Μπάσκετ
Κόπηκε ο Σαρικόπουλος, μπήκε ο Σπανούλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ταξίδι του Ζήση Σαρικόπουλου με την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών έλαβε τέλος σήμερα καθώς του ανακοινώθηκε ότι δε θα συνεχίσει στην προετοιμασία ενόψει του Ευρωμπάσκετ.

Μετά τον Γιάννη Αθηναίου, ο Ζήσης Σαρικόπουλος είναι ο δεύτερος παίκτης που δεν θα συνεχίσει στην προετοιμασία της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ. Ο Φώτης Κατσικάρης και οι συνεργάτες του ευχαρίστησαν τον 26χρονο σέντερ της ΑΕΚ για την παρουσία του στις προπονήσεις και θα συνεχίσουν πλέον με 14 παίκτες.

Η ελληνική αποστολή αναχωρεί το μεσημέρι της Πέμπτης για την Ξάνθη (μέσω Αλεξανδρούπολης), όπου θα λάβει μέρος σε τουρνουά με αντιπάλους τις Τσεχία (21/8), Βοσνία (22/8) και Ρωσία (23/8). Διαθέσιμος είναι και ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στην ποδοκνημική και επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προγράμματος.

Ο Φώτης Κατσικάρης έδωσε το στίγμα εν όψει των προσεχών τεστ. «Με την ολοκλήρωση των δύο πρώτων εβδομάδων της προετοιμασίας και των τριών φιλικών που είχαμε στον προγραμματισμό, κλείσαμε ένα κομμάτι που είχε κύριο ως στόχο την φυσική κατάσταση των παικτών και τη συμμετοχή όλων τους στα χρονικά περιθώρια που τους επιτρεπόταν. Το κύριο μέλημα μέχρι τώρα ήταν να φέρουμε όλους τους παίκτες στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης, ενώ δευτερεύοντα και τριτεύοντα ίσως ρόλο είχε το κομμάτι της τακτικής σε αυτά τα παιχνίδια που μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε και προπονητικά», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Από 'δω και πέρα όμως και με την ομάδα να έχει φτάσει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αρχίζουν τα παιχνίδια στα οποία θα βάλουμε το κομμάτι της τακτικής, θα βάλουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και τη φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει η ομάδα. Θέλουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να έχει τα λιγότερα κενά διαστήματα και να λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο που θα μας επιτρέψει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα πάνω σε αυτά που δουλεύουμε και σε αυτά που θέλουμε να εφαρμόσουμε», πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News