default-image

Έχασε, αλλά δε χάθηκε ο ΑΠΟΕΛ

Ποδόσφαιρο
Έχασε, αλλά δε χάθηκε ο ΑΠΟΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο ΑΠΟΕΛ στον πρώτο αγώνα των play-offs του Champions League με αντίπαλο την Αστάνα στο Καζακστάν. Ζήτησαν πέναλτι οι Κύπριοι για μαρκάρισμα πάνω στον Ντε Βινσέντι.

Το ΑΠΟΕΛ πλήρωσε το κακό του πρώτο ημίχρονο και γνώρισε την ήττα από την Αστάνα, στο Καζακστάν, για το πρώτο ματς των play-offs του Champions League. Ωστόσο η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη ρεβάνς της Κύπρου. Η ομάδα του Πασιένσια έχασε αρκετές κλασικές ευκαιρίες με Ντε Βινσέντι, Λεάλ και Αστίς, αλλά δεν κατάφερε να φθάσει στο γκολ.

Η Αστάνα μπήκε καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο εκμεταλλευόμενη και τις αρρυθμίες που αντιμετώπισε το ΑΠΟΕΛ στις πρώτες του επαφές με το συνθετικό χλοοτάπητα. Ο Βάτερμαν απέκρουσε μόλις στο τέταρτο λεπτό, κεφαλιά του Νουσερμπάγιεφ.

Στο 13ο λεπτό, οι ποδοσφαιριστές του Ντομίνγκος Πασιένσια διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Ο Τόμας Ντε Βινσέντι διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, υπήρχε επαφή με τον Κοζάκο αμυντικό αλλά ο Κασάι δεν υπέδειξε παράβαση.  

Και στο επόμενο λεπτό, η Αστάνα άνοιξε το σκορ. Μετά τη σέντρα του Κετεβοάμα από αριστερά, ο Τζολτσίγεβ πήρε  την καρφωτή κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα της εστίας, του Βάτερμαν. Εφραίμ και Ντε Βινσέντι αδυνατούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά, και η Αστάνα βρέθηκε ξανά σε θέση βολής με τον Ντζολτσίγεβ, στο 28'.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, το ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε καλύτερο. Μόλις στο 50' το δυνατό σουτ του Αργεντινού επιθετικού της κυπριακής ομάδας, πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Έριτς.  Ούτε στο 52' με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Εφραίμ, ούτε στο 55' με την κλασική ευκαιρία του Αστίς, ούτε στο 62' με το δυνατό σουτ του Λεάλ, δεν κατάφερε το ΑΠΟΕΛ να φθάσει στην ισοφάριση.

Στο 77', οι Κοζάκοι άρχισαν να ανεβάζουν εκ νέου ρυθμό και απείλησαν με το σουτ του Μαξίμοβιτς. Η Αστάνα προσέγγισε και το δεύτερο γκολ αλλά δεν τα κατάφερε. Τόσο με το σουτ του Κετεβοάμα στο 81', όσο και με τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο 87'. Σε αμφότερες των περιπτώσεων, ο Βάτερμαν δήλωσε "παρών".  Στο 90ό λεπτό, ο Σέρζιο έκανε τη σέντρα, αλλά Πιατκόβσκι και Σωτηρίου δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Εάν εμφανίσει το πρόσωπο του δευτέρου ημιχρόνου, το ΑΠΟΕΛ μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα στην Κύπρο και να είναι αυτό που θα πανηγυρίσει την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

ΑΣΤΑΝΑ: Έριτς, Άνιτσιτς, Ίλιτς, Ποστνίκοβ, Μαξίμοβιτς, Ζιούκοφ (85' Μπεϊζεμπέκοβ), Κετεβοάμα (92' Μουζίκοβ), Σιόμκο, Κάνιας, Νουσερμπάγιεβ (68' Καμπανανγκά), Ντζολτσίγεβ.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρζιο, Αστίς, Καρλάο, Αντωνιάδης, Μοράις, Μακρίδης (85' Σωτηρίου), Ντε Βινσέντι, Αλεξάνδρου (46' Πιατκόβσκι), Εφραίμ (63' Στίλιτς), Λεάλ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News