Αθλητισμός

Ξεκίνησε με απουσίες ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε σήμερα την προετοιμασία του με στόχο να πρωταγωνιστήσει και φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει αρκετές απουσίες λόγω του Ευρωμπάσκετ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρώτη τους φετινή συνάντηση, με πολλές απουσίες εξαιτίας των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων και μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως και φέτος τα πάντα θα ξεκινούν από την άμυνα και πρόσθεσε πως ακόμη και οι προσθήκες στο ρόστερ έγιναν με αυτόν τον γνώμονα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη νέα χρονιά πιο απαιτητική σε σχέση με την προηγούμενη και έδωσε σύνθημα για σκληρή δουλειά.

Αναλυτικά:

Για την έναρξη της προετοιμασίας:

«Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε και στις τρεις διοργανώσεις. Ξεκινάμε σήμερα με πολλές απουσίες λόγω διεθνών. Έχουν έρθει κάποια παιδιά για να μας βοηθήσουν στην προετοιμασία. Βέβαια, θα βοηθηθούν και αυτά. Βάζουμε τα πρώτα κομμάτια φιλοσοφίας σε επίθεση και άμυνα και χτίζουμε και τη φυσική μας κατάσταση. Μετά πάμε Μέτσοβο για το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας. Εύχομαι υγεία σε όλους. Τα κεφάλια μέσα και σκληρή δουλειά».

Για τη νέα χρονιά:

«Θα είναι πιο δύσκολη και πιο απαιτητική. Είμαστε πρωταθλητές και φιναλίστ. Όλοι ξέρουν ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουν. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί όπως και πέρυσι σε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε απουσίες λόγω διεθνών. Άλλαξαν αρκετά σε σχέση με το περσινό ρόστερ, αλλά κρατήσαμε ένα βασικό κορμό. Κάποιοι έφυγαν με δική τους θέληση και άλλους τους αλλάξαμε εμείς. Όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να καλύψουμε το έδαφος και να είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσουν οι διοργανώσεις. Θα δώσουμε φιλικά με στόχο να βελτιωνόμαστε όσο περνά ο χρόνος».

Για τους στόχους της ομάδας:

«Θέλουμε να παίξουμε την ίδια άμυνα και ακόμη καλύτερη. Και τα νέα παιδιά που ήρθαν επιλέχτηκαν με αυτό κατά νου. Να είναι και καλοί αμυντικοί. Θέλουμε να δείξουμε την ίδια ομοιογένεια με την περασμένη χρονιά και ακόμη καλύτερη».

Σχόλια