default-image

Ξεκίνησε η προετοιμασία του Εργοτέλη με στόχο την καθιέρωση

Μπάσκετ
Ξεκίνησε η προετοιμασία του Εργοτέλη με στόχο την καθιέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς να αλλάξει φιλοσοφία, αλλά έχοντας πλέον μία νέα πρόκληση μπροστά του, ο Εργοτέλης ξεκίνησε χθες την προετοιμασία του ενόψει της παρθενικής του εμφάνισης στη Β' Εθνική κατηγορία του μπάσκετ. Οι αθλητές του Γιώργου Μακράκη συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο Λίντο για την πρώτη τους επαφή, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Μαρτινένγκο ο αγιασμός παρουσία όλων των τμημάτων μπάσκετ.

Το «παρών» έδωσαν οι νεοαποκτηθέντες Αλέξης Πετράκης, Νίκος Κριθινάκης και Αντώνης Σκλήβας, αλλά και ο Γιώργος Δόσπρας που έχει συμφωνήσει, αλλά περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να επιβεβαιώσει ότι θα φοιτήσει στο ιατρικό του Ηρακλείου. Απομένει πλέον η προσθήκη ενός σέντερ. Μάλιστα από σήμερα θα πάρει μέρος στις προπονήσεις ένας αθλητής ύψους 2,15μ. και εφόσον πείσει θα αποκτηθεί.

Έτοιμοι να ανταποκριθούν στις δυσκολίες της χρονιάς δήλωσαν στη «Ν.Κ.» οι παίκτες του Εργοτέλη με τον Αντρέα Ξενάκη να επισημαίνει: «Είναι μια κατηγορία πρωτόγνωρη για τον Εργοτέλη η Β' Εθνική. Τα τελευταία χρόνια στη Γ' κατηγορία στόχος ήταν η ομάδα να είναι ανταγωνιστική, αυτός θα είναι ο στόχος και στη Β' Εθνική. Οι καιροί είναι δύσκολοι και αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος που θα έρχεται να μας βλέπει να ευχαριστιέται τουλάχιστον το μπάσκετ. Πιστεύω ότι προστέθηκαν στο ρόστερ παίκτες που έλειπαν από την περυσινή ομάδα και θα κάνουμε ένα καλό σύνολο». Αναφερόμενος στους νεαρούς που προωθήθηκαν στην ανδρική ομάδα είπε: «Αυτό πρέπει να είναι η φιλοσοφία και νοοτροπία κάθε ομάδας πλέον. Να έχει δύο τρία παιδιά πιο έμπειρα και να προσπαθεί να βγάλει παιδιά από τις ακαδημίες και να βοηθήσει νεότερα παιδιά».

Ο Αλέξης Πετράκης μετά το Ηράκλειο και τον ΟΦΗ φορά φέτος τη φανέλα και του Εργοτέλη. Ο έμπειρος γκαρντ αναφερόμενος στην επιλογή του είπε: «Για την επιλογή μου βοήθησε πολύ ο κόουτς Μακράκης. Θεωρώ ότι είναι ό,τι καλύτερο για μένα αυτή τη στιγμή για να με βοηθήσει να επανέλθω μετά τους τραυματισμούς των τελευταίων δύο χρόνων». Αναφερόμενος στους στόχους του Εργοτέλη επισήμανε: «Θεωρώ ότι εάν έχουμε υγεία και είμαστε αγωνιστικά εντάξει θα εκπληρώσουμε τους στόχους της ομάδας. Έχουμε ποιότητα σαν ομάδα και θα πάμε καλά εάν έχουμε υγεία πάνω από όλα. Επειδή είναι μεγάλο το πρωτάθλημα θεωρώ ότι όποιος έχει υγεία και διάρκεια θα τελειώσει με θετικό πρόσημο».

Ο ίδιος έκανε ντεμπούτο στις Εθνικές κατηγορίες σε ηλικία 16 ετών με το Ηράκλειο και προπονητή τον Γιώργο Μακράκη. Τώρα βλέπει τα νεαρά παιδιά του Εργοτέλη να προωθούνται στην ανδρική ομάδα και θεωρεί ότι «είναι το σημαντικότερο να μπαίνουν νέα παιδιά που αξίζουν από νωρίς. Ο κ. Μακράκης μου έδωσε ενεργό ρόλο στην Α2 όταν ήμουν 16 χρόνων. Του το χρωστούσα και έπαιξε και αυτό το ρόλο του να έρθω στον Εργοτέλη».

Μακράκης: «Υπάρχει διάθεση και φρεσκάδα, χρειάζεται υγεία»

Με εννέα παίκτες κάτω των 21 χρόνων θα μπει στη μάχη της Β' Εθνικής ο Εργοτέλης καθώς επιθυμία της διοίκησης και του προπονητικού τιμ είναι να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές του σωματείου να αγωνιστούν. Για τη νέα χρονιά και τους στόχους της ομάδας μίλησε στη «Ν.Κ.» ο Γιώργος Μακράκης επισημαίνοντας: «Είναι δύσκολες εποχές, αλλά ο Εργοτέλης έχει μία φιλοσοφία και έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ένα τρόπο δουλειάς, τον οποίο δεν έχει αλλάξει και βάσει αυτής της φιλοσοφίας ήρθε μία άνοδος η οποία είναι μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο.

 Νομίζω ότι η νέα χρονιά που ξεκινά μας βρίσκει με υπευθυνότητα όλους και συνέπεια στη δουλειά για να βγάλουμε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Οι στόχοι καθορίζονται από τη διοίκηση. Στη συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο είπαμε ότι η ομάδα θα πρέπει να καθιερωθεί στη Β' Εθνική. Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα 16 ομάδων, ένας μαραθώνιος 30 αγώνων. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος στόχος πέρα από τη σταθεροποίηση της ομάδας στην κατηγορία και από εκεί και μετά να φτιάξουμε μία ομάδα που να ευχαριστιόμαστε την προπόνηση και τους αγώνες.

Υπάρχει διάθεση και φρεσκάδα και το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε υγεία όλη τη χρονιά. Σίγουρα το ρόστερ έχει βάθος, αλλά έχει και απειρία, αλλά δεν αλλάζουμε φιλοσοφία μας συνεχίζουμε να δημιουργούμαι παιδιά από τις ακαδημίες μας, αλλά και να δίνουμε κίνητρα και στα υπόλοιπα παιδιά της Κρήτης και νομίζω ότι θα δικαιωθούμε μέσα από αυτό, όπως έχουμε κάνει ως τώρα».

Ο κ. Μακράκης θέλησε να ευχαριστήσει τους Σπύρο Γεωργούτσο, Παναγιώτη Χαρωνίτη, Χάρη Χαλκιαδάκη, Βασίλη Κοψμέλη και Βασίλη Σκαρλάτο που αποχώρησαν από την ομάδα και να καλωσορίσει τους Αλέξη Πετράκη, Νίκο Κριθινάκη, Αντώνη Σκλήβα, Γιώργο Δόσπρα που εντάχθηκαν στο ρόστερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News