Αθλητισμός

Δεκαεπτά σίγουρες και βλέπουμε στη Football League

Δεκαεπτά ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στη Football League, ενώ τη 18άδα θα συμπληρώσει ένας εκ των Κέρκυρας ή Λεβαδειακού (αύριο αναμένεται η απόφαση του διαιτητικού δικαστή). Η πρεμιέρα υπολογίζεται στις 20 ή 27 Σεπτεμβρίου.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Football League πάρθηκε, πάντως, και μία απόφαση και αυτή ήταν να διεξαχθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος στις 2 Σεπτεμβρίου. Η σέντρα θα διεξαχθεί στις 20 εκείνου του μήνα, εκτός αν υπάρξουν εθνικές εκλογές, κάτι που θα μεταφέρει την έναρξη κατά μια εβδομάδα (27/9).

Οι σίγουροι αυτή την ώρα είναι 17. Και είτε έτσι, είτε αλλιώς θα γίνουν 18. Ανάλογα με το πότε θα τελεσιδικήσει η υπόθεση της Κέρκυρας και αν τελικά θα υποβιβαστούν οι Φαίακες ή θα πέσει στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα ο Λεβαδειακός.

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος κάνει λόγο για 20 ομάδες. Κάπως έτσι, λοιπόν, οι περσινοί δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής (Άρης, ΑΕ Καραϊσκάκης, Κηφισιά, Παναργειακός) απέκτησαν έννομο συμφέρον για να πάρουν τις θέσεις ουσιαστικά των ΟΦΗ και Νίκη Βόλου, που δήλωσαν αδυναμία κι έπεσαν στην τρίτη κατηγορία.

Η Football League φυσικά δεν πήρε κάποια απόφαση και πέταξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ, όπου θα κριθεί το θέμα ανόδου. Ο Άρης σίγουρα θα καταθέσει την Τρίτη την έφεσή του για να μπορέσει να αποκτήσει δικαίωμα προβιβασμού, ενώ αναμένεται να δούμε τι θα κάνουν οι άλλες τρεις ομάδες… Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη (20/8) και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση, προκειμένου στη συνέχεια να οριστούν μπαράζ (αν θα 'ναι θετική η απόφαση).

Πάντως οι μέχρι στιγμής 17 ομάδες... δεν βλέπουν με καλό μάτι το να γίνουν 20 (όπως ορίζει η προκήρυξη). Οι λόγοι προφανείς... Πρώτον γιατί θα μειωθεί η πίτα στα έσοδα από τηλεοπτικά και ΟΠΑΠ, ενώ θα υπάρξει δεδομένα κι ένας ακόμα υποψήφιος για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, ο Άρης. Βέβαια η Επιτροπή της ΕΠΟ είναι που θα αποφασίσει βάσει κανονισμών κι όχι βάσει «θέλω».

Σχόλια