default-image

Κράτησε το 0-0 η ΑΕΚ κόντρα στην Ίντερ

Ποδόσφαιρο
Κράτησε το 0-0 η ΑΕΚ κόντρα στην Ίντερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ καλό πρόσωπο έδειξε η ΑΕΚ στο φιλικό με την Ίντερ στην Ιταλία. Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης κοίταξαν στα μάτια τους "νερατζούρι", δεν απειλήθηκε για 80 λεπτά και στο τελευταίο δεκάλεπτο με… ήρωα τον Ανέστη κράτησαν ανέπαφη την εστία τους για το τελικό 0-0.

Ο Δέλλας παρέταξε την Ένωση με διάταξη 4-3-3, έχοντας ως κόφτη τον Γιόχανσον και τους Βάργκας και Μπαρμπόσα στις δύο πτέρυγες στο πλευρό του Αραβίδη. Η ΑΕΚ ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στο αγωνιστικό της πλάνο, έκλεισε κάθε διάδρομο προς την εστία του Μπαρόχα και είναι χαρακτηριστικό πως σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, υπήρξε μόνο ένα σουτ (και αυτό εκτός περιοχής, έπειτα από κόντρες) στην «κιτρινόμαυρη» εστία.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σωστή λειτουργία, δεν άφηναν κενούς χώρους και συχνά πυκνά ασκούσαν πίεση στην ιταλική άμυνα, φτάνοντας μέχρι τον τερματοφύλακα. Τα λάθη των Ιταλών επομένως, πολλά και για αυτό οι οπαδοί γιούχαραν. Από την άλλη, η ΑΕΚ είχε καλή κυκλοφορία σε αρκετά διαστήματα του αγώνα, αλλά δεν έβγαλε «καθαρές» ευκαιρίες.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Δέλλας άρχισε τις αλλαγές στα πρόσωπα, αλλά η φιλοσοφία παρέμενε ίδια: πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Η ΑΕΚ άλλαξε σύστημα, σε 4-2-3-1, στο τελευταίο ημίωρο, με την είσοδο των Τζεμπούρ και Κρισάντους. Μάλιστα ο «τρομοκράτης» έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του στο 74' έφυγε λίγο άουτ.

Οι παίκτες του Μαντσίνι (σ.σ. κράτησε στον πάγκο τον Κόβασιτς που έκλεισε στην Ρεάλ Μαδρίτης) πίεσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα για το γκολ, αλλά ο Ανέστης, που πέρασε στη θέση του Μπαρόχα, ήταν ανίκητος. Σταμάτησε επιβλητικά τα σουτ του Κοντογκμπιά και του Μανάι (στο 82' και οι δύο φάσεις) και επιβεβαίωσε την κλάση του στο τετ α τετ με τον Μανάι (89').

Η τελευταία μεγάλη φάση άνηκε στην ΑΕΚ, με τον Γροντή να βγαίνει τετ α τετ με τον Χαντάνοβιτς, έπειτα από ασίστ του Κρισάντους, αλλά να πλασάρει δίπλα από το δοκάρι… Έτσι, το σπουδαίο αυτό φιλικό ολοκληρώθηκε με 0-0, με τους «κιτρινόμαυρους» να κερδίζουν τις εντυπώσεις και τους παίκτες της Ίντερ να αποχωρούν με σκυμμένα κεφάλια.

ΙΝΤΕΡ (Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόσιο (76' Ναγκατόμο), Μιράντα, Χουάν Χεσούς, Μουρίγιο, Μεδέλ (76' Μανάι), Μπρόζοβιτς, Γκνουκουρί,  Γιόβετιτς, Κοντογκμπιά, Ικάρντι (55' Παλάσιο).

ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα (63' Ανέστης), Γκάλο (76' Φαγέ), Λαμπρόπουλος (83' Σβαρνάς), Τζανετόπουλος (55' Άρθο), Ντιντάκ (46' Σοϊλέδης), Γιόχανσον (76' Γροντής), Σιμόες (76' Ζόριτς), Ανάκογλου (54' Κρισάντους), Βάργκας (46' Πλατέλας), Μπαρμπόζα (69' Βασιλαντωνόπουλος), Αραβίδης (54' Τζεμπούρ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News