default-image

Και επίσημα στην ΑΕΚ ο Μπουονανότε

Ποδόσφαιρο
Και επίσημα στην ΑΕΚ ο Μπουονανότε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και επίσημα πλέον ο Ντιέγκο Μπουονανότε αποτελεί παίκτη της ΑΕΚ. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός, που χθες έτυχε αποθεωτικής υποδοχής κατά την άφιξή του στην Αθήνα, πέρασε το πρωί του Σαββάτου από τα γραφεία της ΠΑΕ, υπέγραψε διετές συμβόλαιο (με ετήσιες αποδοχές κοντά στις 700.000 ευρώ χωρίς τα μπόνους) και αφού φωτογραφήθηκε στο νέο του ποδοσφαιρικό "σπίτι", το ΟΑΚΑ, ανακοινώθηκε.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Αργεντινός  επανέλαβε την επιθυμία να κατακτήσει τίτλο με την ΑΕΚ και υποσχέθηκε να μάθει Ελληνικά.

Όπως είπε, «οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι κυριολεκτικά τρελοί! Απολαύσαμε εγώ και η οικογένειά μου την υποδοχή και θέλω να ανταποδώσω αυτή την αγάπη στο γήπεδο. Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας δε μου είναι άγνωστο, αφού έχω παίξει εδώ με τη Μάλαγα αντίπαλος του Παναθηναϊκού σε προκριματικό Τσάμπιονς Λιγκ».

Σε ερώτηση εάν το ΟΑΚΑ τού θύμισε σε μεγαλοπρέπεια το Μονουμεντάλ της Ρίβερ Πλέιτ απάντησε πως «ναι, η αλήθεια είναι ότι αυτό σκέφτηκα όταν το είδα. Το φαντάστηκα γεμάτο από τους οπαδούς της ΑΕΚ να πανηγυρίζουμε νίκες και τίτλους».

Αναφορικά με το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που θα ζήσει σε χώρα που δε μιλάει Ισπανικά, είπε πως «δε με προβληματίζει» και πως η γλώσσα του ποδοσφαίρου είναι διεθνής. «Εξάλλου θα μάθω και Ελληνικά», τόνισε.

«Πας σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ, όπως η ΑΕΚ, για να κατακτήσεις τίτλους. Αυτό θέλω να κάνω και εδώ», υπογράμμισε στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους στόχους του.

Ο Μπουονανότε θα αναχωρήσει άμεσα για την Αργεντινή, προκειμένου να πάρει τα πράγματά του, και εν συνεχεία θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως στις προπονήσεις της ΑΕΚ θα μπει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα χρειαστεί λίγες μέρες για να υπολογίζεται από τον Τραϊανό Δέλλα, όπως αναφέρει το sport-fm.gr.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 1988 στην πόλη Τεοντελίνα της επαρχίας του Σάντα Φε. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τη φημισμένη Ρίβερ Πλέιτ και το 2011 ήρθε στην Ευρώπη για να αγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τη Μάλαγα. Στο διάστημα που μεσολάβησε, δόθηκε δανεικός στη μεξικανική Πατσούκα (2014) και στην αργεντίνικη Κίλμες (2015).

Ο Αργεντικός μεσοεπιθετικός ήταν μέλος της ομάδας της χώρας του που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Την ίδια χρονιά κατέκτησε με τη Ρίβερ Πλέιτ το πρωτάθλημα Κλαουσούρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News