Αθλητισμός

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνάντηση Κοντονή-Κέρκυρας

Αρκετή ένταση υπήρξε στη συνάντηση που είχαν οι άνθρωποι της Κέρκυρας με τον Σταύρο Κοντονή με αφορμή την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα της Super League. «Δεν πρόκειται να παρέμβω», είπε ο υφυπουργός.

Μια πολυμελή αντιπροσωπεία ανθρώπων της ΠΑΕ, αλλά και του πολιτικού κόσμου της Κέρκυρας επισκέφτηκε τον Σταύρο Κοντονή για το θέμα της αποβολής της ομάδας από τη Super League εκφράζοντας παράπονα για τη στάση της πολιτείας, αλλά και της ΕΠΟ. Μάλιστα δεν έλειψε και η ένταση, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να ξεκαθαρίζει στους Φαίακες πως τα αρμόδια όργανα πήραν αποφάσεις βασιζόμενα σε συγκεκριμένους νόμους.

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Παντελής Αζαριάδης, είπε: «Υπάρχει μια πικρία κ υπουργέ. Και αυτό γιατί βλέπουμε ότι η Κέρκυρα ήταν το εύκολο θύμα μιας διαμάχης πολιτείας και ποδόσφαιρου. Η κ. Μαρούπα είχε πει ότι οι μετοχές μεταβιβάστηκαν τυπικά και όχι ουσιαστικά».

Ο υφυπουργός παρενέβη και τόνισε: «Έχω επαναλάβει και έχω συστήσει στην επιτροπή να αποφεύγονται οι δηλώσεις. Λέγανε στα σάιτ ότι ο Κοντονής θα βάλει πρόστιμο στη Σούπερ Λίγκα, κάτι το όποιο δεν ισχύει. Βεβαία αυτό δε σημαίνει ότι επηρεάστηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο όποιος προΐσταται της ΕΕΑ».

Ο νομικός σύμβουλος της Κέρκυρας έκανε αναφορά στην απόφαση για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με τον Σταύρο Κοντονή να καθιστά σαφές πως αν και στενοχωριέται ως επτανήσιος, δεν πρόκειται να παρέμβει.

«Γνωρίζετε ότι όσον αφορά την απόφαση και της πειθαρχικής της Λίγκας, αλλά και της ΕΠΟ δεν είναι κρατικά όργανα άρα δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση. Δεν γνώριζα τις ημερομηνίες. Από την πλευρά μας η τήρηση της νομιμότητας εξαντλείται στο να μην παρεμβαίνουμε. Ακόμα και αν δω ότι μια απόφαση είναι άδικη επειδή ακριβώς τηρούμε τη νομιμότητα δεν κάναμε καμιά παρέμβαση», τόνισε.

«Όταν αναθέσαμε στην ΕΕΑ αυτά τα θέματα τους είπα ότι αν ποτέ παρέμβω προσωπικά να με καταγγείλετε δημόσια. Πόσω μάλλον στα όργανα του ποδοσφαίρου, που όπως έχω πει στη Βουλή σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο. Τηρήθηκαν απολύτως από την πλευρά της πολιτείας οι κανόνες νομιμότητας. Δεν αντιδίκησε ποτέ η πολιτεία το ποδόσφαιρο άρα δεν υπήρξε κανένα εύκολο θύμα η Κέρκυρα. Διαφωνίες με την ΕΠΟ υπάρχουν και θα υπάρξουν και στο μέλλον αλλά όχι αντιδικίες», συνέχισε.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίου, Θόδωρος Γαλιατσάτος, παρενέβη: «Τίθεται θέμα ισονομίας. Οι άνθρωπου του αθλητισμού και του ποδόσφαιρου, έτσι κ εμείς πιστεύουμε ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν τη θέση την όποια κερδίζουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό συνέβη και με την κόκορα η όποια τερμάτισε στη δεκάτη θέση κερδίζοντας τη θέση αυτή μέσα στο γήπεδο. Η παρουσία μας εδώ είναι επειδή θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας. Δεν ζητάμε να παρέμβει ο υπουργός παρανόμως. Θα θέλαμε τη συμπαράσταση τη δική σας καθώς ξέρουμε ότι θέλετε να εφαρμόζεται ο νομός προς κάθε κατεύθυνση. Είμαστε σίγουροι ότι η συζήτηση θα ακουστεί και θα ληφθεί υπ' όψιν των αρμοδίων οργάνων».

Ο κ. Κοντονής απάντησε: «Το ότι οι θέσεις κρίνονται στα γήπεδα είναι σωστό αλλά η Κέρκυρα έχει συνομολογήσει στους κανόνες με τους οποίους παίζεται το ποδόσφαιρο και τα αρμόδια όργανα αποφάνθηκαν ότι έχουν γίνει παρατυπίες. Εγώ ως επτανήσιος μπορεί και να στεναχωρήθηκα αλλά αυτό ούτε θα πρέπει να το δηλώσω ούτε να κάνω κάτι. Το πιο δύσκολο για μένα είναι να παρέμβω στην ΕΠΟ. Ξέρετε ότι και με την ΕΠΟ δεν έχω και τις καλύτερες σχέσεις. Δεν θα έπαιρνα όχι τον πρόεδρό της αλλά κανέναν. Γράφτηκε ότι επικοινώνησα με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου αλλά αυτό δε συνέβη ποτέ. Όποιοι λένε ότι το θέμα δεν είναι μόνο αθλητικό αλλά πολιτικό είναι αυτοί που θέλουν να γίνει παρέμβαση από την κυβέρνηση και αυτό εκ του πονηρού. Θέλουν να εκβιάσουν την κυβέρνηση αλλά εγώ σας λέω ότι η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται ούτε θα παρέμβει».

O αντιπρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου Κέρκυρας, Χρήστος Άνθης, τόνισε: «Μας είναι πολύ δύσκολο να δεχτούμε ότι το θύμα της κάθαρσης είναι ένα και αυτό είναι η Κέρκυρα.

Τις θέσεις της Κέρκυρας ανέπτυξαν οι: Χρήστος Άνθης (αντιπρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου Κέρκυρας), Παντελής Αζαριάδης (Νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ), Αργυρός Βασίλης (Μέλος Δ.Σ. της ΠΑΕ), Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (Δήμαρχος Κέρκυρας), Φωτεινή Βάκη (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας), Γαλιατσάτος Θεόδωρος (Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων), Βερδούσης Φίλιππος (πρόεδρος εθνικού κέντρου Κέρκυρας), Νικολέττα Πανδή (αντιπεριφερειάρχης περιφερειαρχής ενότητας Κέρκυρας), Γκούσης Κωνσταντίνος (Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας).

Σχόλια