default-image

Η Εθνική, ο Πρωτέας Βούλας και τα όνειρα της Δανδουλάκη

Μπάσκετ
Η Εθνική, ο Πρωτέας Βούλας και τα όνειρα της Δανδουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί το γυναικείο μπάσκετ να μην περνά και τις καλύτερες μέρες του σε επίπεδο ομάδων στην Κρήτη, αλλά συνεχίζει να βγάζει ταλέντα, τα οποία πρωταγωνιστούν σε πανελλήνιο, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ανάμεσά τους και η Μαρία Δανδουλάκη.

Η πρώην πλέον αθλήτρια του Ηροδότου, η οποία έκανε ένα εκπληκτικό τουρνουά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων Β' κατηγορίας, το οποίο φιλοξενήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Η Ηρακλειώτισσα μπασκετμπολίστρια μίλησε στη «Ν.Κ.» για την εμπειρία της αυτή, αλλά και για τη μεταγραφή της στον Πρωτέα Βούλας, όπου θα συνεχίσει την καριέρα της μαζί με τη μικρή της αδελφή. «Ήταν μία εμπειρία ζωής», τονίζει αρχικά και εξηγεί: «Το κλίμα ήταν καταπληκτικό και το να εκπροσωπείς της χώρα σου και να φοράς αυτή την τόσο βαριά φανέλα είναι κάτι φανταστικό.

Σε κάνει να θες να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να βοηθήσεις τη χώρα σου». Η κλήση της στην Εθνική, ωστόσο, δεν ήταν τυχαία καθώς όπως επισημαίνει η Μαρία Δανδουλάκη: «Ήταν κάτι το οποίο το δούλευα πάρα πολύ καιρό και βλέπω τα όνειρά μου να γίνονται πραγματικότητα. Έχω κάνει πολλές θυσίες και βλέπω να πιάνουν τόπο».

Η νεαρή σέντερ αφήνει για πρώτη φορά την πόλη της και την ομάδα που την ανέδειξε, τον Ηρόδοτο, για να αγωνιστεί στην Αθήνα και σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Α1 κατηγορία, τον Πρωτέα Βούλας. «Θα βάλω τα δυνατά μου. Ανοίγει μία νέα σελίδα για μένα και την αδελφή μου και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό όπως κάνω πάντα».

Όσον αφορά στην ομάδα που αφήνει πίσω λέει: «Ο Ηρόδοτος είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Είναι η ομάδα που ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ και δε θα την ξεχάσω ποτέ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News