default-image

Επέστρεψαν θριαμβεύτριες οι Αρμάου και Κάββαλου

Σπορ
Επέστρεψαν θριαμβεύτριες οι Αρμάου και Κάββαλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δύο χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν χθες στο Ηράκλειο οι Μαριλένα Αρμάου και Ειρήνη Κάββαλου, οι οποίες  συμμετείχαν με την Εθνική μας ομάδα στο Μεσογειακό πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης που έγινε στην Ιταλία. Τα δύο κορίτσια του Κολυμβητικού Ομίλου Ηρακλείου κατέκτησαν την τρίτη θέση στο κόμπο και στο ομαδικό και έτυχαν θερμής υποδοχής από συγγενείς, φίλους και συναθλήτριες στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Τα δύο κορίτσια έπεσαν στις αγκαλιές των ανθρώπων που τις υποδέχτηκαν και με μεγάλη υπερηφάνεια φορούσαν στο λαιμό τους τα δύο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν στην εξαιρετική παρουσία που είχε η Εθνική μας καταλαμβάνοντας στη γενική βαθμολογία την 3η θέση ανάμεσα σε 27 χώρες.

Για την Μαριλένα Αρμάου η φετινή χρονιά ήταν εκπληκτική καθώς συμμετείχε σε σπουδαίες διοργανώσεις, όπως το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού, το Παγκόσμιο των γυναικών, αλλά και το Μεσογειακό. «Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία», τόνισε η ίδια στη «Ν.Κ.» αναφερόμενη στους αγώνες τις Ιταλίας και πρόσθεσε: «Ήταν μία πολύ καλή διοργάνωση και τα πήγαμε πολύ καλά σαν ομάδα. Περιμέναμε ότι θα πηγαίναμε καλά και είμαστε χαρούμενες και ικανοποιημένες που τα καταφέραμε να είμαστε στο βάθρο». Η επιτυχία δεν ήρθε, πάντως, τυχαία. «Δουλεύαμε αρκετές ώρες τη μέρα και ξέραμε και από τις προηγούμενες χρονιές ότι είμαστε σε καλό επίπεδο σε αυτή την ηλικία. Είναι πολύ τιμητικό να φοράς το εθνόσημο και είναι κάτι που δυστυχώς δεν έχουν πολλά άτομα την ευκαιρία να το ζήσουν και είμαστε πολύ τυχερές».

Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς η Μαριλένα Αρμάου επισήμανε: «Ήταν μία από τις πιο πολυάσχολες χρονιές που έχω ζήσει. Πήγα στο Μπακού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αγώνων, πήγα στο Παγκόσμιο γυναικών στο Καζάν, όπου ήμουν από τις μικρότερες αθλήτριες και η εθνική τα πήγε πολύ καλά και τώρα στην Ιταλία που πήραμε αρκετά μετάλλια. Μακάρι και η επόμενη χρονιά να είναι το ίδιο επιτυχημένη».

Για την Ειρήνη Κάββαλου ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία καθώς ήταν η πρώτη της συμμετοχή στην Εθνική ομάδα. «Ήταν μία πάρα πολύ ωραία εμπειρία. Για μένα ήταν η πρώτη μου συμμετοχή με την Εθνική ομάδα και έζησα μοναδικές στιγμές. Οι προπονήσεις ήταν εξαιρετικές, είδα πολύ δυνατές ομάδες, όπως η Ρωσία και η  Ισπανία, έκανα γνωριμίες, πήραμε και τα μετάλλιά μας, ήταν τέλια».

Όπως επισημαίνει, «όλες οι εικόνες που μάζεψα στην Ιταλία θα τις θυμάμαι. Τα κορίτσια, την εμπειρία, τα μετάλλια και την υπερηφάνεια που ζήσαμε. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανη που συμμετείχα στην Εθνική και ευτυχώς που είχα τη Μαριλένα δίπλα μου και με βοήθησε πολύ». Ευχή τόσο της Ειρήνης Κάββαλου όσο και των υπόλοιπων κοριτσιών είναι να παραμείνουν ανοικτές οι πισίνες και του χρόνου για να έρθουν περισσότερες επιτυχίες.

Πολύ περήφανη για τα κορίτσια της ήταν η προπονήτρια του ΚΟΗ, Λένα Μαμιαούρι. «Μου δίνουν μεγάλη χαρά οι επιτυχίες των κοριτσιών γιατί βλέπω το αποτέλεσμα της δουλειάς και κόπων χρόνων», επισήμανε αρχικά η κ. Μαμιαούρι και μίλησε για το… μυστικό της επιτυχίας: «Τα κορίτσια αγαπάνε αυτό που κάνουνε. Δουλεύουν πάρα πολλές ώρες. Είναι και οι δύο καλές μαθήτριες. Βοηθάει η μία την άλλη και προσπαθούν καθημερινά». Ζητώντας της να σχολιάσει το γεγονός ότι το παρών στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» έδωσαν όλες οι συναθλήτριες των κοριτσιών στον ΚΟΗ για να τις συγχαρούν είπε: «Από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε να δέσουμε την ομάδα. Να καταλάβουν ότι είναι ομαδικό άθλημα. Να νοιάζονται η μία την άλλη. Να μάθουν να συνεργάζονται. Αγαπιούνται πάρα πολύ, είναι καλές φίλες, περνούν πολλές ώρες μαζί και η μία στηρίζει την άλλη. Είναι σαν αδελφές».

Το Δ.Σ του Κολυμβητικού Ομίλου Ηρακλείου συγχαίρει θερμά τις δύο αθλήτριές του καθώς και την προπονήτριά τους Λέλα Μαμιαούρι που για μια ακόμα φορά κατάφεραν να εκπροσωπήσουν πανάξια τον ΚΟΗ και τον υγρό στίβο του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News