Αθλητισμός

Παρελθόν από την ΑΕΚ ο Δίπλαρος λόγω δηλώσεων

Αδιαπραγμάτευτη στάση στο θέμα που προέκυψε με τον Νίκο Δίπλαρο κράτησε η ΑΕΚ.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε απ’ τις δηλώσεις του νεαρού γκαρντ, σύμφωνα με τις οποίες αντιμετώπιζε την «Ένωση» ως σκαλοπάτι για να μετακινηθεί κάποια στιγμή σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, διοίκηση και προπονητής συμφώνησαν ότι δεν έχει θέση στην ομάδα.

Κάτοπιν κοινής απόφασης λοιπόν των Μάκη Αγγελόπουλου και Ντράγκαν Σάκοτα, ο παίκτης δεν θα φορέσει ποτέ τη φανέλα της ΑΕΚ και έχουν δρομολογηθεί ήδη οι τυπικές διαδικασίες της αποδέσμευσής του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Δίπλαρου στην Εφημερίδα των Συντακτών

«Το κύριο προσόν της Εθνικής ήταν η δυνατή άμυνα! Υπήρχαν και άλλα προτερήματα αλλά αν δεν παίζαμε τέτοια άμυνα… Σημαντική και η ικανότητά μας να διορθώνουμε τα λάθη μας. Στον τελικό με τους Τούρκους μπήκαμε φοβισμένοι αλλά…».

- «Φοβισμένοι»; Γιατί; Είχε προηγηθεί πετυχημένη πορεία, παίζατε σε ελληνικό έδαφος… Η αιτία του «φόβου»;

«Η ευθύνη! Είμαστε έφηβοι και για όλους μας ήταν ο πρώτος τελικός… Στο ημίχρονο όμως, ο προπονητής μας κατάφερε να μας αποφορτίσει και μπήκαμε αποφασισμένοι για το καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο».

Πιεσμένοι νέοι στην Ελλάδα του 2015 που ανακάμψατε και τα καταφέρατε. Οπως θέλουν πολλοί άλλοι στην ηλικία σας, ενώ ακούνε Σειρήνες παρακμής.

«Ναι, αλλά όσο πιο πολύ δουλεύεις-προετοιμάζεσαι για το δύσκολο παιχνίδι, κάθε άλλο εμπόδιο στη ζωή σου, είναι πιθανό να βρεις τη λύση. Δυνατή προπόνηση. Αυτό ήταν το μυστικό της Εθνικής Εφήβων, που δεν είναι… μυστικό αλλά κανόνας για να πετύχεις. Τα προβλήματα των παιδιών της ηλικίας μου δεν είναι ίδια, αλλά μόνο με θέληση, επιμονή και πολλή δουλειά κτίζεις το καλύτερο αύριο, ό,τι κι αν κάνεις. Και ποτέ μην το βάζεις κάτω. Αυτό λέω σε πιεσμένους συνομήλικους, με ό,τι κι αν ασχολούνται.

Βλέπω γύρω μου, σε κάθε χώρο, νέα παιδιά, συνειδητοποιημένα, επιφυλακτικά πριν πουν ή κάνουν κάτι, ώριμα. Εμείς τα παιδιά της Εθνικής Εφήβων συχνά λέγαμε μεταξύ μας πριν από τα παιχνίδια ότι είναι όμορφο να δώσουμε χαρά στον κόσμο που θα μας δει και πιέζεται στην εποχή μας. Ξέραμε τη σημασία που θα είχε κάθε νίκη μας για μια, έστω στιγμιαία, αλλαγή της διάθεσης κάθε συμπατριώτη που θα έβλεπε το παιχνίδι. Γενική ωριμότητα των νέων που με κάνει αισιόδοξο ότι η γενιά μας μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα».

- Δεν θα πω ότι μιλάς σαν κοινός πολιτικός, απ' αυτούς που σπέρνουν ψέματα, αν δεν ήξερα πως ακούω 18χρονο, μεγαλωμένο σε ιδιαίτερες συνθήκες…

«Εχεις δίκιο. Η οικογένειά μου έχει επτά παιδιά. Ωρίμασα πριν από την ώρα μου. Οι γονείς μάς συμβούλευαν πάντα «να στηρίζεσαι στην αξία, στις δικές σου δυνάμεις, μην περιμένεις από άλλους να σε βοηθήσουν!». Σπούδασα αγάπη στο σπίτι μου, δίπλα σε έξι αδέλφια. Αγωγή χρήσιμη και στο γήπεδο. Επαιξα και για τους γονείς μου επειδή μας μεγάλωσαν με πίεση, αγωνία… Μας έδωσαν εφόδια και θέλω τώρα να τους δίνω χαρά».

Προ ημερών η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτησή του. Η ΑΕΚ, όμως, δεν είναι προορισμός! Αφοπλιστική η ειλικρίνεια του Νίκου:

«Η ΑΕΚ είναι νέα αρχή, έχω όρεξη για δουλειά, αλλά στην εποχή μας ζητώ το καλύτερο για τον εαυτό μου και θέλω να παίξω τώρα καλά ώστε να πάω μια μέρα στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό…».

- Ποιας ομάδας είσαι οπαδός;

«Του Ολυμπιακού».

- Και λες καθαρά «γιατί όχι και στον Παναθηναϊκό». Θαυμαστό θάρρος!

«Δεν είμαι φανατισμένος και μου αρέσει το καλό μπάσκετ. Δεν έχω πρόβλημα λοιπόν».

- Τα σύγχρονα πρότυπά σου…

Από τους Έλληνες, ο Σλούκας… Γρήγορος, μοιάζω στο δικό του στιλ όταν παίζω. Και από ξένους, ο Γιασικεβίτσιους… Οι ασίστ που δίνει είναι μάθημα για μένα.

Σχόλια