default-image

Οι παίκτες της Κέρκυρας παίρνουν θέση για τον υποβιβασμό

Ποδόσφαιρο
Οι παίκτες της Κέρκυρας παίρνουν θέση για τον υποβιβασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση υποβιβασμού της ομάδας πήραν οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας.

Οι Φαίακες χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους «θύματα καταστάσεων άσχετων με το ποδόσφαιρο», κάνουν λόγο για ασέβεια προς το πρόσωπό τους, όταν δεν τηρούνται οι αγωνιστικοί τους κόποι και εκφράζουν την απόλυτη στήριξή τους στη διοίκηση πως θα καταφέρει να βρει άκρη (με τη δύναμη και του κόσμου σ' όλο το νησί), προκειμένου ο σύλλογος να συνεχίσει στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η κοινή ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών της Κέρκυρας:

«Eμείς, οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας, αναγκαζόμαστε να βιώνουμε εδώ και αρκετό καιρό μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση, με τις συνεχείς αλλαγές δεδομένων ως προς το θέμα της συμμετοχής της ομάδας μας στη Super League.

Μια συμμετοχή που κατακτήθηκε πανάξια, με κόπο και ιδρώτα, εκεί που εμείς ξέρουμε να δίνουμε και να κερδίζουμε τους αγώνες μας: εντός του αγωνιστικού χώρου.

Αυτό, ωστόσο, το κεκτημένο, εισπράττουμε ότι ορισμένοι δεν το σέβονται. Ότι «παίζουν» αβίαστα με την καριέρα μας, την οικογένειά μας, τη δουλειά μας, την υπόστασή μας ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι. Βλέποντας μια Επιτροπή να αποφασίζει την αποβολή της Κέρκυρας, ελάχιστες μόλις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του Πρωταθλήματος της Super League, με όποιον κίνδυνο μπορεί να γεννά αυτό για εμάς.

Το ξεκαθαρίζουμε ευθέως: όλοι μας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοίκηση και είμαστε πεπεισμένοι για την τελική δικαίωση της ομάδας μας, παρέα μας τον κόσμο του νησιού, που είμαστε βέβαιοι ότι στέκεται αλληλέγγυος σ’ αυτόν τον αγώνα. Και συνεχίζουμε κανονικά, με διάθεση, προσήλωση και απόλυτο επαγγελματισμό την προετοιμασία μας ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος της Super League στις 22-23 Αυγούστου.

Ενωμένοι, μια μεγάλη οικογένεια, μέλη μιας ομάδας καθαρής, συνεπούς στις υποχρεώσεις της, γνωστής στο πανελλήνιο για τη φιλοξενία και το φίλαθλο πνεύμα της. Μιας ομάδας που ουδέποτε έδωσε δικαιώματα, που έμαθε να απασχολεί μόνο με την αθλητική της προσπάθειά της, μιας ομάδας που παράλληλα προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες–πολύ παραπάνω από αθλητικές- στην τοπική κοινωνία, διαφημίζοντας το νησί και όλα τα Επτάνησα, ως η μοναδική ποδοσφαιρική τους εκπρόσωπος στο υψηλότερο επίπεδο.

Εμείς, οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας, δε ζητάμε χάρες. Μόνο το αυτονόητο: δικαιοσύνη και σεβασμό. Σεβασμό για τις πάνω από 25 οικογένειές μας, τα παιδιά μας, το ψωμί μας. Για τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή, που κάποια στιγμή πρέπει να πάψει να αποτελεί το απροστάτευτο εξιλαστήριο θύμα καταστάσεων άσχετων με το ποδόσφαιρο.

Τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή, που ξέρει ότι οι αγώνες κερδίζονται, με το δικό του μόχθο, στο γήπεδο. Και πουθενά αλλού...

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών της Κέρκυρας,

οι αρχηγοί,

ΤΑΣΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News