default-image

Χάλκινο στο Παγκόσμιο η Εθνική πόλο και πρόκριση στην Ολυμπιάδα

Αθλητισμός
Χάλκινο στο Παγκόσμιο η Εθνική πόλο και πρόκριση στην Ολυμπιάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορία έγραψε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Νίκησε την Ιταλία 11-9 στα πέναλτι (καν. αγ. 7-7) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δέκα χρόνια μετά την 3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ, μια υπέροχη νέα γενιά της ελληνικής υδατοσφαίρισης γράφει τη δική της ιστορία στο άθλημα και στον ελληνικό αθλητισμό.

Τα 13 παλικάρια, υπό τις οδηγίες του Θοδωρή Βλάχου, κατάφερα να λυγίσουν την αντίσταση της Ιταλίας στο δραματικό μικρό τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που κρίθηκε και πάλι στα πέναλτι.

Με κατάθεση ψυχής οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου διεκδίκησαν μέχρι τέλους το μετάλλιο και το κατάφεραν, έχοντας δυνατή αμυντική λειτουργία, που κράτησε την Ιταλία μακριά απ' το γκολ στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Η επιθετική της αδράνεια όμας -και ατυχία σε ορισμένα σημεία- δεν της επέτρεψε να αυξήσει την διαφορά.

Το τρίτο οκτάλεπτο πήρε «φωτιά» με τις δύο ομάδες να σκοράρουν εναλλάξ, όμως την Ελλάδα να κρατάει σταθερά τα ηνία, με τον Βλαχόπουλο να πιάνει σπουδαία απόδοση.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, όμως, ο Φιλιότι ευστόχησε σε πέναλτι για το 7-7 και οι Έλληνες διεθνείς δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, με τον Φουντούλη να χάνει φοβερή ευκαιρία ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε, ενώ και οι Ιταλοί είχαν την ευκαιρία τους με δοκάρι του Ντι Φούλιο 10'' πριν την λήξη.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1

Τα πέναλτι: 4-2

Ελλάδα (Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Γιάν. Φουντούλης 1, Ποντικέας, Χρ. Αφρουδάκης 2, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 3, Γαλανόπουλος.

Ιταλία (Καμπάνια): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 1, Βελότο 1, Φιλιόλι 3, Τζορτζέτι, Φοντέλι 1, Τζιάκοπο, Πρεσκιούτι, Τζίτο, Λουόνγκο, Αϊκάρντι 2, Μπαράλντι, Ντελ Λούνγκο 1.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News