Αθλητισμός

Επικύρωσε το διαζύγιο με Μαρκαριάν, Καραγκούνη η ΕΠΟ

Η ΕΠΟ επικύρωσε το... διαζύγιο με τους Σέρχιο Μαρκαριάν και Γιώργο Καραγκούνη και η εθνική Ελλάδας μένει «ακέφαλη» εν όψει των αναμετρήσεων με Φινλανδία και Ρουμανία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Ο Ουρουγουανός προπονητής δεν άλλαξε την απόφασή του να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία, την οποία είχε πάρει πριν από έναν μήνα. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε στηρίξει τον 71χρονο τεχνικό, ο οποίος είχε συναντηθεί με τον Γιώργο Γκιρτζίκη και είχε κάνει και δηλώσεις παραμονής. Τελικά όμως, αποχωρεί, χωρίς να ζητά χρήματα.

Σε ό,τι αφορά τον Καραγκούνη, του ζήτησαν να αποχωρήσει, αλλά είχε απαιτήσεις για αποζημίωση και το ΔΣ της ΕΠΟ αποφάσισε να καταγγείλει την σύμβασή του.

Από την «γαλανόλευκη» αποχωρεί και ο Νίκος Κωστένογλου, με τον Κώστα Τσάνα να (ξανά)γίνεται προσωρινός προπονητής των Ανδρών.

Στην ΕΠΟ θα συνεχιστεί η αναζήτηση μόνιμου διαδόχου, χωρίς να προσδιορίζεται εάν αυτός θα προλάβει τους τελευταίους αγώνες των προκριματικών ή θα αναλάβει την ομάδα αμέσως μετά, με στόχο την ανασύνταξη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΠΟ σκέφτεται να διεκδικήσει μέρος της αποζημίωσης στον Κλαούντιο Ρανιέρι, καθώς βρήκε ομάδα!

Το δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις.

Να λυθεί η συνεργασία με τον κ. Μαρκαριάν και τον κ. Μαρσενάρο κοινή συναινέσει και χωρίς καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση για την Ομοσπονδία.

Να καταγγελθεί η σύμβαση του κ. Καραγκούνη για σπουδαίο λόγο.

Να τερματιστεί η συνεργασία με τον βοηθό προπονητή κ. Κωστένογλου, βάσει σχετικής πρόβλεψης της σύμβασής του.

Να ανανεωθεί η σύμβαση του κ. Τσάνα και να του ανατεθεί η ευθύνη της Εθνικής Ανδρών. Παράλληλα, η Ομοσπονδία βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή, που θα αναλάβει καθήκοντα μέχρι την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Να διερευνηθεί η δυνατότητα επιστροφής μέρους της αποζημίωσης του κ. Ρανιέρι, ο οποίος εργάζεται πλέον σε σύλλογο».

Σχόλια