default-image

Η Ρίβερ Πλέιτ κέρδισε το Κόπα Λιμπερταδόρες

Ποδόσφαιρο
Η Ρίβερ Πλέιτ κέρδισε το Κόπα Λιμπερταδόρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κατάκτηση του τρίτου Κόπα Λιμπερταδόρες της ιστορίας της πανηγυρίζει η Ρίβερ Πλέιτ, η οποία επικράτησε με σκορ 3-0 της Τίγκρες στον δεύτερο τελικό της διοργάνωσης (0-0 το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα).

Στο κατάμεστο Μονουμεντάλ οι «εκατομμυριούχοι» έκαναν επίδειξη δύναμης και επιβεβαίωσαν εκείνους που έλεγαν πως ο σύλλογος από την Αργεντινή είναι το απόλυτο φαβορί ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το πρώτο γκολ για την ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο πέτυχε με κεφαλιά ο Αλάριο στο 44’. Στην επανάληψη, οι Μεξικανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η Ρίβερ ήταν σαφώς καλύτερη και στο 74’ ο Σάντσεθ κατάφερε στο 74’ να σημειώσει το δεύτερο τέρμα των «εκατομμυριούχων», αφού ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε νωρίτερα ο ίδιος. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Φούνες Μορ με κεφαλιά, τέσσερα λεπτά αργότερα.

Κάπως έτσι η Ρίβερ Πλέιτ στέφθηκε Πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής για τρίτη φορά στην ιστορία της, δεκαεννέα χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση το 1996.

Παράλληλα, ο σύλλογος του Μπουένος Άιρες, κατακτά το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στη Λατινική Αμερική, αφού την περσινή σεζόν είχε κατακτήσει το Κόπα Σουνταμερικάνα και λίγους μήνες νωρίτερα είχε σηκώσει και το Σούπερ Κόπα Νοτίου Αμερικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News