default-image

Στους «4» του κόσμου η Εθνική πόλο των Ανδρών

Αθλητισμός
Στους «4» του κόσμου η Εθνική πόλο των Ανδρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φουλάρει για μετάλλιο η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών που κατέθεσε ψυχή και επιβλήθηκε στα πέναλτι της Αυστραλίας, πανηγυρίζοντας την σπουδαία πρόκριση στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που γίνεται στο Καζάν.

Η εξέλιξη του ματς ήταν συγκλονιστική. Η Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ μέχρι και με δύο γκολ, στην έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, όμως με φοβερή κατάθεση ψυχής και ένα σούπερ τέταρτο οκτάλεπτο έστειλε το ματς στα πέναλτι, όπου κυριάρχησε.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε 7-7, με τον Φουντούλη να πετυχαίνει το τέρμα που έστειλε το ματς στα πέναλτι τέσσερα δευτερόλεπτα πριν την λήξη, ενώ ο Φλέγκας στην πρώτη εκτέλεση των Αυστραλών «καθάρισε» δίνοντας ψυχολογία στο ελληνικό σύνολο για την ψυχοφθόρα διαδικασία.

Επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα θα είναι η Κροατία την Πέμπτη (6/8 - 20.30). Σε περίπτωση νίκης, μάλιστα, εκτός απ' την διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου θα εξασφαλίσουν και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που παίρνουν οι δύο φιναλίστ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-3, 3-1, 2-3

Τα πέναλτι: 5-4

0-0 Φλέγκας απόκρουση, το έχασε ο Γιούνγκερ

1-0 Αφρουδάκης

1-1 Σουίφτ

2-1 Φουντούλης

2-2 Ρόουτς

3-2 Μυλωνάκης

3-3 Χάουτερ

4-3 Βλαχόπουλος

4-4 Αυστραλία

5-4 Γούνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News