default-image

Χωρίς elite αθλητές ο 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος

Σπορ
Χωρίς elite αθλητές ο 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οργανωτική επιτροπή του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου βρέθηκε σε δίλημμα. Από τη μια οι ξένοι δρομείς που ανήκουν στην κατηγορία elite και από την άλλη η ασφάλεια και οι παροχές προς όλους τους δρομείς. Τελικά αποφασίστηκε να "θυσιαστούν" οι μαραθωνοδρόμοι από την ανατολική Αφρική.

Το 2014 ο Κενυάτης Φέλιξ Κάντι κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής του Στέφανο Μπαλντίνι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ένας στόχος ετών τόσο για τους διοργανωτές, όσο και για τον μάνατζερ Ρασίντ Μπεν Μαζιάν που συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με τον ΣΕΓΑΣ και φέρνει τους καλούς δρομείς.  Το 2015 μάλλον δεν θα καταρριφθεί ο χρόνος του (2:10.37) και αυτό είναι... καλό για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Φέτος στις 8 Νοεμβρίου δεν θα λάβουν μέρος δρομείς της κατηγορίας elite. Τα χρήματα που απαιτούνται για τον ερχομό, τη διαμονή και τη συμμετοχή τους στον αγώνα μας, θα χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς και συγκεκριμένα στο να διατηρηθεί η ίδια ποιότητα και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια του αγώνα. Η ασφάλεια είναι βασική προτεραιότητα ειδικά μετά τη μεγάλη συμμετοχή στην κλασική διαδρομή, στους λαϊκούς αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων, στους παιδικούς αγώνες και στους αγώνες των αθλητών των Special Olympics. Αυτό το μέτρο θα

Η οργανωτική επιτροπή και ο ΣΕΓΑΣ καλούν ξένους επαγγελματίες δρομείς να αγωνιστούν δίπλα στους κορυφαίους Έλληνες. Και ίσως για πρώτη φορά μετά το 2000 με νικητές τον Νίκο Πολιά και τη Γεωργία Αμπατζίδου να δούμε ξανά έναν δικό μας αθλητή να τερματίζει πρώτος στο στάδιο. Από το 2016 θα επιστρέψουν ξανά οι ξένοι αθλητές.

Για την ακρίβεια θα δούμε τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους στον κόσμο, αφού και φέτος θα διεξαχθεί το Gala της AIMS (Διεθνής Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων). Το 2014 είχε έρθει στην Ελλάδα ο κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών, ο Ντένις Κιμέτο, εκφράζοντας την επιθυμία να επιστρέψει στην Αθήνα το 2015 φυσικά για να τιμηθεί ως ο καλύτερος από τον πρόεδρο της AIMS, Πάκο Μποράο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News