Αθλητισμός

Περήφανος ο Παπαθεοδώρου για τους παίκτες του

Περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά την πρόκριση της Εθνικής Εφήβων στον τελικό του Ευρωπαϊκού U18.

«Κάναμε πάλι εξαιρετική εμφάνιση στην άμυνα. Τα παιδιά εξουδετέρωσαν έναν από τους κορυφαίους γκαρντ του τουρνουά, τον Βάρνας. Το δεύτερο κομμάτι ήταν να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Η Λιθουανία μάς δυσκόλεψε να βρούμε ρυθμό, δεν είχαμε καλές επιλογές στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος μίλησε η ποιότητα και η προσωπικότητα των παικτών. Μπήκαν στην άκρη τα συστήματα κι αυτό μας κάνει ακόμη πιο χαρούμενους, γιατί το τουρνουά αυτό είναι των παικτών κι όχι των προπονητών. Αφιερώνουμε τη νίκη σε έναν άνθρωπο της ομοσπονδίας που δεν είναι εδώ, γιατί αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας, τον Νίκο Μπασούρη», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Όσο για τον τελικό; «Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι από αυτό της Τρίτης. Η Τουρκία έχει πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς έχουμε αποφασιστικότητα, πίστη, διάθεση και ενέργεια. Έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας και το χρωστάμε στους εαυτούς μας. Παίζουμε εδώ και μια εβδομάδα τελικούς, αλλά το πάθος και η θέληση κάνει στην άκρη την πίεση και την κούραση των παικτών. Σας εγγυώμαι πως στον τελικό τα παιδιά θα κάνουν και πάλι κατάθεση ψυχής.

Το σημαντικό δεν είναι το μετάλλιο, αλλά ο χαρακτήρας που χτίζουν τα παιδιά από κάποιες καταστάσεις. Πριν από πέντε μέρες ήμασταν σε δύσκολη θέση, αλλά τώρα υπάρχει ενθουσιασμός. Αυτό το κέρδισαν τα παιδιά μόνα τους. Είναι μια οικογένεια, υπάρχει αγάπη. Το μέλλον τους τα παιδιά θα το καθορίσουν τα ίδια. Αν καταφέρουν 3-4 παιδιά από αυτά να παίξουν στην Εθνική Ανδρών θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι κι από το να πάρουμε την κούπα».

Σχόλια