default-image

Διεκδικεί θέση στον τελικό η Εθνική Εφήβων

Μπάσκετ
Διεκδικεί θέση στον τελικό η Εθνική Εφήβων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ημέρα που η πανίσχυρη Εθνική Ανδρών άρχισε την προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ με πολλά όνειρα, η αντίστοιχη ομάδα των Εφήβων φρόντισε να υπενθυμίσει πως το μπάσκετ έχει και λαμπρό μέλλον.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έβαλε τα γυαλιά στο κατά τους ειδικούς μεγάλο φαβορί για το χρυσό, τη Γαλλία, στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 που διεξάγεται στο Βόλο και πλέον βρίσκεται μια νίκη μακριά από το μετάλλιο και δύο από το χρυσό.

Από τη στιγμή που η ελληνική ομάδα απέκλεισε την πιο ισχυρή ομάδα του τουρνουά έχει δικαίωμα να μιλά για την κορυφή της Ευρώπης. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση καλείται να το κάνει απόψε (21:15, ΕΡΤ) απέναντι στη Λιθουανία και δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Η «Λιέτουβα» είναι μαζί με τη Βοσνία (που αντιμετωπίζει την Τουρκία στον άλλο ημιτελικό, στις 19:00) οι δύο ομάδες που σε αυτή τη διοργάνωση έχουν επικρατήσει της Ελλάδας. Ήταν για την πρώτη φάση των ομίλων, πριν από ακριβώς οκτώ μέρες, όταν η ομάδα του Σαούλιους Στομπέργκας είχε επιβληθεί 70-64 ολοκληρώνοντας τον αγώνα με ένα 10-0 απέναντι σε μια Εθνική που είχε «αυτοκτονήσει».

Η ήττα εκείνη δεν είναι όμως παρά ένα ακόμη κίνητρο για τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, που είχαν χάσει εύκολα σε φιλικό από τη Γαλλία, αλλά έδειξαν πως έχουν τον τρόπο να απαντήσουν κι αυτό ετοιμάζονται να κάνουν κι απόψε.

Πρόκειται, άλλωστε, για ένα απωθημένο αυτών των παιδιών. Πολλά από τα μέλη αυτής της ομάδας, φτάνουν για τέταρτη φορά την τελευταία τριετία στα ημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης. Το 2013 στο Ευρωπαϊκό των Παίδων, το 2014 στην αντίστοιχη διοργάνωση των Εφήβων και τον περασμένο μήνα στο Παγκόσμιο U19. Σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις είχαν χάσει στον ημιτελικό και μόνο το 2013 είχαν βρει παρηγοριά στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Αυτή τη φορά δεν θέλουν να τους… ξεφύγει η ευκαιρία του τελικού και όλοι θέλουν όχι απλώς οποιοδήποτε μετάλλιο, αλλά το χρυσό.

Σε επίπεδο Εφήβων η Ελλάδα, άλλωστε, είναι μαθημένοι σε διακρίσεις. Έχει κατακτήσει έξι μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, με το χρυσό στον Πύργο το 2008 να ξεχωρίζει, καθώς επίσης και δύο αργυρά, αλλά και τρία χάλκινα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News