default-image

Σκέφτεται πρόστιμο ο Κοντονής λόγω Κέρκυρας

Ποδόσφαιρο
Σκέφτεται πρόστιμο ο Κοντονής λόγω Κέρκυρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χθεσινή σκανδαλώδης απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας να διατηρήσει την Κέρκυρα στην κατηγορία παρά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει κάνει έξαλλο τον Σταύρο Κοντονή.

Ο υφυπουργός αθλητισμού δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του για την απόφαση η οποία ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τα όσα απεφάνθη η ΕΕΑ και όπως αναφέρει η νομοθεσία είναι δεσμευτικά για τις αθλητικές ομοσπονδίες και τις διοργανώτριες Αρχές ως προς τη συμμετοχή των ΑΑΕ ή των ΤΑΑ.

Μάλιστα, ο υφυπουργός αθλητισμού είναι αποφασισμένος να αντιδράσει. Πώς; Να κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νέος αθλητικός νόμος και να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο στη διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Αυτό αρχίζει από τις 100.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και το ένα εκατομμύριο.

«Οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι υποχρεωτικές για τις αθλητικές ομοσπονδίες και τις διοργανώτριες αρχές ως προς τη συμμετοχή οποιασδήποτε Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. σε αθλητική οργάνωση. Σε περίπτωση παραβίασης των αποφάσεων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, επιβάλλεται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού σε βάρος της υπαίτιας διοργανώτριας αρχής, Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α., πρόστιμο, ποσού από εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ. Για την άσκηση αίτησης αναστολής εκτέλεσης κατά της σχετικής πράξης, απαιτείται, επί ποινή απαραδέκτου, η προηγούμενη καταβολή του εικοσιπέντε τοις εκατό (25%) του προστίμου που έχει επιβληθεί», αναφέρει το άρθρο 19.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News