default-image

Αποχαιρέτησε με χρυσό ο Ιακωβάκης

Σπορ
Αποχαιρέτησε με χρυσό ο Ιακωβάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. με εμπόδια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ο Περικλής Ιακωβάκης είπε λαμπρό αντίο στον αθλητισμό, έχοντας αφήσει εποχή!

Ένας αθλητής σαν αυτόν δεν θα μπορούσε παρά να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά, στεκόμενος στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου, με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του. Το τέλος της λαμπρής καριέρας του Περικλή Ιακωβάκη ήταν σχεδόν βγαλμένο από παραμύθι με έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες δρομείς στην ιστορία να «κρεμάει» τα παπούτσια του την Κυριακή κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. με εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στο ΟΑΚΑ!

Στον τελευταίο αγώνα της τρομερής καριέρας του ο «χρυσός» Περικλής της σύγχρονης Ελλάδας τερμάτισε σε 51.69, κατακτώντας το 16ο μετάλλιο της ζωής του, με τους Κωνσταντή (52.81) και Καραουλασβίλι (53.55) να καταλαμβάνουν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα.

Παρότι δεν κατάφερε να κατακτήσει Ολυμπιακό μετάλλιο στη διάρκεια της καριέρας του, ο Ιακωβάκης έγραψε ιστορία με πολλούς τρόπους, ενώ η κορυφαία διάκριση της καριέρας του είναι το χρυσό στα 400μ. μετ' εμποδίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ το 2006! Τρία χρόνια νωρίτερα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. με εμπόδια στο Παγκόσμιο στο Παρίσι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News