Αθλητισμός

Δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας

Σε ένα μήνα ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας όμως ακόμη δεν έχει επικυρωθεί ακόμη στο σύνολο της η βαθμολογία της περυσινής περιόδου.

Αυτό σημαίνει πως παραμένουν οι -έστω αμυδρές- ελπίδες του Εργοτέλη για παραμονή του στη "μεγάλη" κατηγορία, στην περίπτωση όμως που τιμηρωθούν με υποβιβασμό οριστικά και αμετάκλητα τόσο η Βέροια για την υπόθεση του αγώνα με τον ΟΣΦΠ, όσο και η Κέρκυρα για την παρουσία παρένθετου προσώπου στη μετοχική της σύνθεση, κάτι για το οποίο έχει ήδη τιμωρηθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθηλτισμού.

Παράλληλα δεν έγινε η εγγραφή ως νέα μέλη της ΑΕΚ και του Ηρακλή, των ομάδων που πήραν το εισιτήριο της ανόδου από το πρωτάθλημα της Football League, ομάδες όμως οι οποίες μολονότι δεν είναι ακόμα μέλη του συναιτερισμού, μετείχαν κανονικά στην κλήρωση, σε αντίθεση με τη Βέροια και την Κέρκυρα...

Αναλυτικά οι αποφάσεις όπως ανακοινώθηκαν από τη διοργανώτρια:

"1/ Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ΠΑΕ-Μελών, πλην της ΠΑΕ Παναιτωλικός η οποία ψήφισε «λευκό», δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 και συναφώς δεν προκρίθηκε η εγγραφή των νέων Μελών, ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ηρακλής (συνυπολογίστηκε επίσης ότι σε αντίθεση με την ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει καταθέσει ακόμα τα εκ του Νόμου απαραίτητα έγγραφα για την ένταξή της στη Super League, για τα οποία η εν λόγω ΠΑΕ δεσμεύθηκε ότι θα καταθέσει άμεσα).

2/ Το Δ.Σ. αποφάσισε να δεχθεί κατ’ αρχήν ως βάση συζήτησης την πρόταση της ΟΠΑΠ Α.Ε., με κάποιες επιφυλάξεις και παρατηρήσεις.

3/ Το Δ.Σ. αποφάσισε όπως επιλεγεί η εταιρεία Tickethour για το σχεδιασμό και την υλοποίηση κεντρικού συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

4/ Οι ανεξάρτητοι οικονομικοί σύμβουλοι της Super League (PWC) θα αποστείλουν προς όλες τις ΠΑΕ τη μελέτη και τις προτάσεις τους, περί διαδικασίας αδειοδότησης των ΠΑΕ, προκειμένου να αποφασιστεί στο επόμενο Δ.Σ. η εισήγηση της Super League προς την ΕΠΟ.

5/Κατόπιν αποδοχής εγγράφου αιτήματος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίστηκε όπως τα θέματα τροποποίησης Κ.Ι.Μ. και έγκρισης προκηρύξεων Πρωταθλήματος 2015-16 συζητηθούν στα επόμενα Δ.Σ. και Γ.Σ.

6/ Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα εξωτερικού προκρίθηκε ως πλέον συμφέρουσα η πρόταση της FORTHNET και αποφασίστηκε όπως η Super League εισέλθει σε διαπραγμάτευση με την εν λόγω εταιρεία, προκειμένου να οριστικοποιηθεί και να υπογραφεί η σχετική σύμβαση. (Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαφώνησε με την εν λόγω απόφαση)".

Σχόλια