default-image

Μέχρι 1 εκ. ευρώ αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΕΑ για την Κέρκυρα

Ποδόσφαιρο
Μέχρι 1 εκ. ευρώ αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΕΑ για την Κέρκυρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συζητείται αύριο στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League η υπόθεση της Κασσιόπης (Κέρκυρας) η οποία αντιμετωπίζει την ποινή αποβολής από το πρωτάθλημα λόγω της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σύμφωνα με την οποία διαπιστώνεται η εικονική μεταβίβαση μετοχών.

Η Κασσιόπη ετοιμάζει τις κινήσεις της και την υπερασπιστική της γραμμή, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα μπορούν να μπουν στην ουσία της υπόθεσης και όχι απλώς να επιβάλλουν τις προβλεπόμενο από τον πειθαρχικό κώδικα ποινές που αντιστοιχούν στο παράπτωμα που ρητά αναφέρεται στην έκθεση της ΕΕΑ προς αυτές.

Μάλιστα σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο του 2012 η ΕΠΟ ή διοργανώτρια αρχή κινδυνεύουν με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1 εκατομμύριο ευρώ αν δεν «εφαρμόσουν» απόφαση της ΕΕΑ που αφορά συμμετοχή ομάδας σε διοργάνωση.

Συγκεκριμένα στο νόμο αναφέρεται ότι «οι αποφάσεις  της ΕΕΑ είναι υποχρεωτικές για τις αθλητικές ομοσπονδίες και τις διοργανώτριες αρχές ως προς την συμμετοχή οποιασδήποτε Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. σε αθλητική διοργάνωση.

Σε περίπτωση παράβασης των αποφάσεων της ΕΕΑ, επιβάλλεται από τον Υπουργό Πολιτισμού στην υπαίτια αθλητική ομοσπονδία ή διοργανώτρια αρχή, Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. , πρόστιμο από 100.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ.

Για την άσκηση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης κατά της σχετικής πράξης, απαιτείται επί ποινή απαραδέκτου η προηγούμενη καταβολή του 25% του προστίμου που έχει επιβληθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News